Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

''Pokret socijalne pravde i demokratije nije politička organizacija''

18. 05. 2019 - 10:39
|
|
by udrimuski.ba - N1
|
foto: ilustracija

Zbog niza neistinitih izjava koje su u proteklih dana iznijeli funkcioneri SDP-a, a koje se tiču najave uspostave Pokreta socijalne pravde i demokratije, dužni smo ponovno iznijeti činjenice i obavjestiti javnost i rukovodstvo SDP-a da Pokret koji će se uspostavti nije uspostava nove političke organizacije, saopćeno je iz Pokreta socijalne pravde i demokratije.

Kako piše u saopćenju, na Inicijativnom odboru održanom 9. maja donijeta je odluka da se održi Skupština na kojoj će se uspostaviti Pokret socijalne pravde i demokratije, kao društveno politički Pokret, koji ima za cilj ponuditi platformu objedinjavanja političkih stranaka, organizacija civilnog društva i pojedinaca socijaldemokratske provenijencije.

''Potpuna je laž i neistina da je Pokret nova politička stranka, i ostaje nejasno zašto funkcioneri SDP-a uporno iznose neistine, i još tragičnije da te neistine koriste kako bi se obračunali sa neistomišljenicima unutar SDP-a. Laži koje se plasiraju uoči sjednice Glavnog odbora SDP-a su obmana javnosti i članstva SDP-a, sa ciljem političkog „odstrela“ pojedinaca koji su se suprotstavili aktuelnom rukovodstvu koje nije sprovelo rezolucije posljednjeg Kongresa SDP-a i zaključke Glavnog odbora SDP-a, a koji se tiču objedinjavanja ljevice u BiH.

Prijetnje isključenjima uglednim članovima SDP-a koji su učestvovali u inicijativnom odboru za uspostavu Pokreta demaskira pogrešnu i pogubnu politiku aktuelnog rukovodtva SDP-a, i umjesto da se sprovode odluke Kongresa i Glavnog odbora, rukovodstvo SDP-a zakulisnim radnjama i očiglednim lažima inicijativu za objedinjavanje ljevice koristi za obračun sa svojim drugovima i drugaricama. 

Radi potpune istine i transparentnosti u prilogu dostavljamo Prijedlog dokumenta koji će se u mjesecu junu razmatrati, a koji se odnosi na uspostavu Pokreta socijalne pravde i demokratije.

Naš cilj i zadaća je pokušaj objedinjavanje svih snaga socijaldemokratske provenijencije u Bosni i Hercegovini, a ne isključivanje, tjeranje i daljnja fragmentacija socijaldemokratskih snaga u BiH'', navodi se u saopćenju koje potpisuje prof. dr. Ivo Komšić, predsjedavajući Inicijativnog odbora.Zadnje dodane