Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Crnadak sastao se s članovima Kluba novinara Banja Luka

15. 05. 2019 - 15:11
|
|
by udrimuski.ba / vijesti.ba
|
foto: n1

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak razgovarao je s članovima Kluba novinara Banjaluka na čelu s predsjednikom kluba Sinišom Vukelićem.

Pružio je punu podršku radu udruženja i tokom razgovora naglasio potrebu da svi novinari u Republici Srpskoj i BiH rade slobodno i bez političkih i bilo kakvih drugih pritisaka.

- Česti pritisci na novinare, kao i Izvještaj OEBS o Opštim izborima u BiH 2018. godine, u kojem su navedeni brojni primjeri ucjena i prijetnji biračima, te politička zloupotreba javnih RTV servisa, direktan su pokazatelj ambijenta u kojem novinari i mediji rade, ali i potvrda koliko je važna njihova uloga u borbi za demokratsko društvo i nezavisne institucije - rekao je Crnadak.

Upoznao je novinare s informacijom da je u ponedjeljak uputio pismo rukovodstvu Parlamentarne skupštine BiH, sa molbom da Ministarstvu dostave eventualne nove informacije o mogućnosti formiranja delegacije BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope. Pismo je upućeno kako bi tokom ministarskog sastanka u Helsinkiju bio načinjen dodatni diplomatski napor s ciljem obezbjeđivanja statusa parlamentarne delegacije BiH u PS Savjeta Evrope i u ovoj kalendarskoj godini.

Tim povodom ministar je još jednom apelovao na rukovodstvo Parlamentarne skupštine BiH da postignu dogovor o sastavu delegacije do petka, 17. maja 2019. godine, kada završava sjednica Komiteta ministara Savjeta Evrope u Helsinkiju.

Inače, zbog učešća na sjednici Komiteta Crnadak je spriječen da prisustvuje sutrašnjoj Sedmoj godišnjoj ceremoniji Kluba novinara u Banjoj Luci, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH. 

TAGOVI:Zadnje dodane

Pacijenti proizvode hranu

- Radna terapija značajnu ulogu predstavlja u mentalnom zdravlju. Dvanaest pacijenata radi u plasteniku. Imamo 800 sadnica paprike, paradajza, patlidžana i krastavaca. Koriste ih u svježem stanju, ali se priprema i zimnica. Višak se plasira u matičnu kuću Garevac – kaže Lukić

Hujdurović: Pogađa nas negiranje zločina

Prošla je još jedna godina od nezapamćenog zločina u novijoj povijesti čovječanstva, kada je od granate ispaljene s položaja Vojske RS, na planini Ozren, 25. maja 1995. godine ubijena tuzlanska mladost. Taktičkom grupom Ozren komandovao je general Novak Đukić, koji je izdao naređenje da se granatira Tuzla u 20.55 sati

Vremenska prognoza za vikend

U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječene tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti

Preporučujemo

Udri ga Mehmede ili kako pobijediti nacionalizam

Šta je odgovor na nacionalizam? Ignorisanje? Fizički obračun? Prijava ombudsmenu za ljudska prava? Ne. Trebamo koristiti jedino efektno oružje koje nam je dalo proviđenje, koje nas je služilo sve ove vijekove i koje nas nikad nije izdalo. Zajebanciju