Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Batko: "Bosanci i Hercegovci, Lejna Smajić treba našu pomoć"

15. 05. 2019 - 13:29
|
|
by udrimuski.ba - Nermina V.
|
foto: udrimuski.ba

lejnafinal

Dvadesetomjesečnoj Lejni Smajić iz Sarajeva je prije godinu dijagnosticirana akutna limfoblastična leukemija. Od tada se Lejna liječi na Pedijatrijskoj klinici u Sarajevu. Međutim, njeno opće stanje se dramatično pogoršalo i potrebne su specifične dijagnostičke procedure kako bi Lejna bila bolje i u potpunosti ozdravila.

Porodica Smajić je uz pomoć OTVORENE MREŽE kontaktirala kliniku u Tibingenu u Njemačkoj. Za liječenje koje bi njihovoj kćerki spasilo život potrebno je oko 300.000 KM.

Predsjednik OTVORENE MREŽE, dr. Almir Čehajić Batko poziva još jednom sve Bosance i Hercegovce, sve ljude dobre volje, sve narode i narodnosti lijepe nam države Bosne i Hercegovine, da pomognemo ovoj malenoj djevojčici, da ostane živa, i vrati osmijeh na lica svojih roditelja. 

U emisiji Udri muški gostovao je otac malene Lejne, Elvir Smajić koji poručuje: „Ljude dijelim po pozitivnoj i negativnoj energiji – ili si čovjek, ili nisi. Hvala dragom Bogu da je tebe Batko stvorio i zadužio te da činiš dobra djela i pomažeš našoj djeci. U ovom trenutku daješ maksimum da bi moje dijete i ostala djeca nastavila život kakav zaslužuju. 

Građani, prijatelji moji i oni koji me ne poznajete, poručujem vam da postoji samo jedna istina: čovjek i život su važniji od nacije i države, jer bez života nema ni ovo dvoje. Pomozite mojoj kćerki i svoj ostaloj djeci. Pošten čovjek oboli, jer sistem prenosi virus. Pošten čovjek virus prenosi na svoje dijete, mi smo mala zemlja i puno je da je jedno dijete bolesno, a kamo li stotine djece.“

Batko: “Narodi i narodosti, slušaoci i gledaoci, imate milion načina da pomognete, ostanimo ljudi. Pozivam armiju ljudi koja bdije nad ljudskošću. Siguran sam da ćemo narednih dana imati dobre vijesti, poslije kiše dođe sunce, a vi ste naše sunce, narodi i narodnosti najljepše zemlje na svijetu. Pozivam sve Bosance i Hercegovce, sve ljude dobre volje, sve narode i narodnosti lijepe nam države Bosne i Hercegovine, da pomognemo ovoj malenoj djevojčici, da ostane živa, i da vrati osmijeh na lica svojih roditelja. Bosanci i Hercegovci glas za ŽIVOT 17050 i 17030. Ovaj put za život djevojčice Lejne!"

Malenoj Lejni možete pomoći pozivom na humanitarne brojeve OTVORENE MREŽE 17050 i 17030, i putem broja 090 292 020 čime donirate 2 KM.

Uplate je moguće izvršiti na račun Ziraat Bank 1860001090186128 u svrhu partije 1860001052460015 na ime Elvir SmajićZadnje dodane

Preporučujemo