Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Ujedinjeni Arapski Emirati tvrde da su na četiri njihova broda izvedene sabotaže

13. 05. 2019 - 08:02
|
|
by udrimuski.ba/avaz.ba
|
foto: avaz.ba

Ujedinjeni Arapski Emirati upozorili su da su sabotaže izvedene na četiri trgovačka broda u moru te zemlje u Perzijskom zaljevu, no nije objasnila prirodu tih napada niti tko bi bili počinitelji.

Četiri civilna teretna broda koji plove pod raznim zastavama bila su jutros mete sabotaža u gospodarskom području Emirata, na istoku emirata Fujairah, navelo je ministarstvo vanjskih poslova u saopćenju koje je prenijela službena novinska agencija Wam.

U incidentu nije bilo stradalih na brodovima, dodao je isti izvor. Dodao je da nije bilo istjecanja goriva niti opasnih kemijskih tvari.

Sabotaže na trgovačkim i civilnim brodovima i prijetnje sigurnosti života teški su prekršaji, dodalo je ministarstvo i dodalo da je otvorena istraga u saradnji s lokalnim i međunarodnim tijelima.

Ministarstvo Emirata je pozvalo međunarodnu zajednicu da poduzme mjere u svojoj nadležnosti kako bi spriječila takve poteze kojima je cilj ugroziti sigurnosti plovidbe.

Napetosti su se u regiji povećale pošto su SAD na Bliski istok poslale borbenu grupu, bombardere, nosač aviona i nosač amfibijskih vozila kako bi se suprotstavile, navodi SAD, "jasnim naznakama" da Iran ugrožava američke snage u toj zemlji.Zadnje dodane

Preporučujemo

Bajtal: Dodik nije u stanju da se dogovori s Miloradom

''Živimo u jednoj psihološki krajnje difuznoj situaciji koja nam uskraćuje sva demokratska prava. Mi smo goli, bosi, bijedni, gladni, nezaposleni, marginalizirani sa nagaženim dostojanstvom prosječnog građanina''