Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Danas inauguracija predsjednika Sjeverne Makedonije

12. 05. 2019 - 12:06
|
|
by udrimuski.ba/vijesti.ba
|
foto: vijesti.ba

Novoizabrani predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski svečano će biti inauguriran danas na sjednici državnog parlamenta, čime će službeno započeti njegov petogodišnji mandat.

Pendarovski koji je dobio službenu potvrdu Državnog izbornog povjerenstva da je izabran za šefa države, izjavio je da je ovim izborima zemlja pokazala da može da se ponaša europski i da radi profesionalno.

Također je najavio da će sudjelovati u reformama obavještajnih službi koje su pod nadzorom predsjednika i da će se o zakonima koje nije potpisao dosadašnji predsjednik Đorđe Ivanov konsultirati sa svojim pravnim timom, kojeg će formirati sljedećeg tjedna.

Pendarovski je poručio kako politički revanšizam neće postojati niti u institucijama koje su u nadležnosti predsjednika, niti u predsjedničkom kabinetu. 

"Svi oni koji rade profesionalno nastavit će raditi, a svatko tko krši zakon treba odgovarati", naglasio je novi šef Sjeverne Makedonije, prenosi RTS.

 Zadnje dodane

Preporučujemo

Bajtal: Dodik nije u stanju da se dogovori s Miloradom

''Živimo u jednoj psihološki krajnje difuznoj situaciji koja nam uskraćuje sva demokratska prava. Mi smo goli, bosi, bijedni, gladni, nezaposleni, marginalizirani sa nagaženim dostojanstvom prosječnog građanina''