Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Premijerno prikazan film "Nebeska tema" o Vladi Divljanu

11. 05. 2019 - 12:02
|
|
by udrimuski.ba/nezavisne.com
|
foto: nezavisne.com

Dugoočekivani film "Nebeska tema" scenariste i reditelja Mladena Matičevića o Vladi Divljanu premijerno je prikazan sinoć u beogradskom Sava centru.

Prije projekcije, Srđan Gile Gojković, lider sastava Električni orgazam, rekao je Tanjugu da je Divljan jedan od najznačajnijih autora pop muzike svih vremena.

"Vlada je bio neprikosnoveni vođa Idola, muzička snaga koja je obeležila živote mnogih generacija. Verujem da će neka nova generacija uspostaviti kreativni milje u kojem će stvarati muziku kao što smo to radili mi, naročito Vlada Divljan", rekao je Gile.

Zdenko Kolar, basista postave Idoli, kazao je da su on i Vlada Divljan bili komšije.

"Delio nas je samo zid, a mi smo delili sve. Vlada je bio moj prijatelj i muzički 'Proka pronalazač' novog talasa u Beogradu", rekao je Kolar.

U filmu učestvuju Darko Rundek, Momčilo Bajagić Bajaga, Svetozar Cvetković, Zdenko Kolar, Srđan Šaper, Goranka Matić, Dina Divljan, Bojana Vunturišević, Dubravka Marković i članovi benda Ljetno kino.

"Nebeska tema" je snimana na lokacijama u Beogradu, Zagrebu, Beču, Rovinju i na Braču.

 Zadnje dodane

Arsen Dedić: O mladosti

Poklanjala si al' si krala I nevjerna si bila ti Ne, suviše mi nisi dala O mladosti, o mladosti, O mladosti moja. To skrto sunce što je palo Ta ljubav jadna, krati sni Za uspomene to je malo O mladosti, mladosti...

Preporučujemo

Kardinal Puljić: Prijete mi!

Vrhbosanski nadbiskup otvoreno - Vladajuće strukture ne rade za narod, nego za stranački interes l Ako se usprotiviš, onda ili počnu stizati pisma ili poruke, ili počne javno linčovanje