Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

"Vučić, Tači i Rama pod vodstvom Mogherini razgovarali o podjeli Kosova"

08. 05. 2019 - 17:52
|
|
by udrimuski.ba - N1
|
foto: n1

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da postoji sumnja da su predsjednici Srbije i Kosova Aleksandar Vučić i Hašim Tači, i premijer Albanije Edi Rama pod vodstvom visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federice Mogherini razgovarali o podjeli Kosova.

Haradinaj je na okruglom stolu o dijalogu Kosova i Srbije poslije Samita u Berlinu, kazao da postoji "osnovana sumnja da su Vučić, Rama i Tači razgovarali o podjeli Kosova i da također ona postoji da se to događalo pod rukovodstvom Mogherini".

"Dobro je da traže izvinjenje što su gubili vrijeme na tu temu. Moglo je sve ovo da bude još gore", kazao je Haradinaj na okruglom stolu u Prištini.

Haradinaj je ocijenio da Kosovo nema potrebe da otvara pitanje kako je proglašeno nezavisnim 17. februara 2008. godine i kako je to ocijenio Međunarodni sud pravde.

"Garantujem vam da bilo ko koji kaže da se promjenom granice ili njenom korekcijom postiže mir, treba da zna da se ne postiže mir, već se postiže rat i tragedija", kazao je Haradinaj.

Premijer Kosova je dodao da oni koji predlažu sporazume o promjeni granica to čine namjerno, kako bi Balkan uveli u još najmanje dvije decenije nestabilnosti.Zadnje dodane

Preporučujemo

Bajtal: Dodik nije u stanju da se dogovori s Miloradom

''Živimo u jednoj psihološki krajnje difuznoj situaciji koja nam uskraćuje sva demokratska prava. Mi smo goli, bosi, bijedni, gladni, nezaposleni, marginalizirani sa nagaženim dostojanstvom prosječnog građanina''