Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Prekid programa zbog čitanja: Ždralovi i cvekle, Srđan Sekulić

24. 04. 2019 - 14:09
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski.ba

U  Prekidu programa zbog čitanja na radiju Otvorena mreža, Vanja Šunjić je čitala pjesmu Ždralovi i cvekle, autora Srđana Sekulića.

Srđan Sekulić rođen je u Prištini 1993. godine.  Piše poeziju i prozu. Njegove kratke priče i pesme objavljivane su u književnim časopisima , na web portalima i u književnim zbornicima u čitavom regionu. Prevođen je na albanski, makedonski i engleski jezik. Jedan je od dobitnika nagrade „Mak Dizdar“ za 2018. godinu koja se dodeljuje u sklopu festivala „Slovo Gorčina“  u Stocu, za zbirku pesama „Kamene gore Spartohorija“. Prevodi poeziju i prozu sa makedonskog i bugarskog jezika. Trenutno živi i stvara u Novom Sadu.

U izdavačkoj kući Buybook uskoro izlazi Srđanova zbirka poezije "Kavalov jek".

 

 Zadnje dodane

Dekadencija, emisija za kulturnu dekontaminaciju

U "Dekadenciji", emisiji za kulturnu dekontaminaciju na Radiju OTVORENA MREŽA, urednica i novinarka Vanja Šunjić je razgovarala sa Gorčinom Dizdarom, predsjednikom Upravnog odbora Fondacije Mak Dizdar o kulturi, umjetnosti, festivalizaciji kulture i "Slovu Gorčina"

Boje života, emisija o transplantacijama

U “Bojama života”, emisiji Radija OTVORENA MREŽA, urednica i novinarka Rubina Čengić je razgovarala sa dr. ALmirom Čehajićem Batkom; osim toga, slušatelji su imali priliku poslušati inserte iz emisije “Udri muški”, koja je bila posvećena djeci koja se liječe u inostrnstvu u Programu OTVORENE MREŽE, te o akcentima sa "Okruglog stola o zdravlju bubrega i transplantacijama" koji je bio 9. maja

Govornica: Rubina Čengič i Enver Kazaz

Šta misli o Vladi kantona Sarajevo i hoće li ona pasti, zašto su važni unutarstranački izbori u SDP-u i Našoj stranci, zašto je tužan kada je u pitanju Fakultet na kom radi...

Preporučujemo