Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Ostaci ISIL-a napali sirijsku vojsku, veliki broj mrtvih

20. 04. 2019 - 13:28
|
|
by udrimuski.ba/avaz.ba
|
foto: avaz.ba

U napadima Islamske države (ISIL) na sirijsku vojsku i savezničke militante u centralnoj Siriji poginulo je 35 vojnika u dva dana, objavila je danas nevladina organizacija Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR).  

Iako je Islamska država izgubila svoje posljednje uporište u Siriji u Baghouzu u blizini iračke granice prošlog mjeseca u napredovanju snaga koje imaju podršku Amerikanaca, borci te džihadističke organizacije i dalje imaju uporišta razbacana po centralnoj pustinji.

SOHR, koji ima sjedište u Velikoj Britaniji, a o ratu u Siriji izvještava putem široke mreže očevidaca na terenu, objavio je da je napad bio najveća operacija ISIL-a otkako je izgubio Baghouz.

Napadi su se odvijali u nekoliko dijelova centralne Sirije, navodi SOHR.

Najintenzivniji napad bio je u području El-Kouma, sjeverno od antičkog nalazišta Palmire, naglasio je SOHR. Tu su borci Islamske države usmrtili 15 sirijskih vojnika i drugih saveznika.

ISIL je preko svojih medijskih predstavnika objavio da je u zasjedi i sukobima usmrtio 20 sirijskih vojnika i ranio druge u regiji El-Sukhna, između Palmire i Deir el-Zora.

Sirijski mediji nisu objavili vijesti o napadima Islamske države ni o smrtnim slučajevima među provladinim snagama.

TAGOVI:Zadnje dodane

Preporučujemo

Kardinal Puljić: Prijete mi!

Vrhbosanski nadbiskup otvoreno - Vladajuće strukture ne rade za narod, nego za stranački interes l Ako se usprotiviš, onda ili počnu stizati pisma ili poruke, ili počne javno linčovanje