Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

SBB: U potpunosti podržavamo inicijativu SDA

19. 04. 2019 - 15:08
|
|
by Press centar SBB-a - udrimuski.ba
|
foto: SBB

"U potpunosti podržavamo inicijativu SDA, jer je ona državnički i sigurnosno primjerena onome što se negativno radi ili želi uraditi u Republici Srpskoj", saopćeno je danas iz SBB BiH.

Nakon što je Stranka demokratke akcije zatražila od svojih kadrova da u svim nadležnim institucijama i tijelima pokrenu inicijativu za popunu i opremanje aktivnog sastava policije u Federaciji BiH i kantonima u skladu sa trenutno važećim standardima, reagovao je i SBB.

Ostatak saopćenja prenosimo u cjelosti:

"Politički establišment u RS-u treba shvatiti da jednostrani potezi neće proći bez adekvatnog i jedinstvenog odgovora patriotskih snaga u BiH.

Uzgred, lično želim da vjerujem da će eventualni rezervni sastavi obje entitetske policije - ako se uopće formiraju - koristiti za povećanje sigurnosti svih gradjana BiH, odnosno, da će one pomoći Graničnoj policiji BiH u rješavanju migranstskih talasa koje je vjerovatno nemoguće izbjeći i koje nije moguće zaustaviti izvodjenjem pripadnika Oružanih snaga BiH na granicu naše zemlje.

Stoga je logično da će poslanici i delegati SBB-a na svim nivoima podržati inicijativu kolega iz SDA", navedeno je.Preporučujemo