Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Nihad Čolpa: Formiranje vlasti u BiH će potrajati

19. 04. 2019 - 09:04
|
|
by udrimuski.ba - N1
|
foto: ilustracija

Nihad Čolpa, predsjednik Građanskog saveza i zastupnik u Federalnom parlamentu, kazao je danas za N1 da će uvjet Željka Komšića za formiranje vlasti na državnom nivou i dalje biti NATO put.

On je, komentarišući pregovore o formiranju vlasti, odbio dati konkretne prognoze na pitanje ''kome će šta pripasti'', ponovivši da se stavovi GS-a po ključnim pitanjima nisu promijenili.

Ocijenio je da nikakav napredak nije postignut u pregovorima stranaka koje su na izborima dobile najveće povjerenje građana Bosne i Hercegovine i da su stavovi i dalje potpuno različiti.

''Stavovi SDA, DF-a su dijametralno suprotni od stavova Dodika i Čovića. Dodik je postavio megalomanske zahtjeve, kuka i plače. Mislim da će ovo potrajati i s moje strane nije ozbiljno da prognoziramo ko će biti u vlasti. DF je potpisao sporazum sa SDA, ali Željko Komšić je imao jasan stav da bez NATO puta neće popustiti. Ne bih govorio u ime gospodina Komšića, ali stan GS-a je da je imperativ BiH NATO put jer nam to donosi sigurnost, razvoj ekonomije i ostanak građana u Bosni i Hercegovini'', rekao je on.

 

TAGOVI:Zadnje dodane

Preporučujemo

Ante Tomić: Da sam ja neko…

Da sam ja neko, učio bih djecu da se i u Mostaru, Travniku, Jajcu, Bobovcu igra šah, ali da se šahovnica, ipak, ne nalazi na bosanskoj zastavi!