Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Facebook u Velikoj Britaniji trajno zabranio stranice ekstremnih desničara

19. 04. 2019 - 08:39
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: Reuters

Brojne organizacije, udruženja i pojedinci iz Velike Britanije trajno su uklonjeni s Facebooka te su proglašeni opasnima zbog svojih aktivnosti.

Facebook je trajno zabranio profile brojnih organizacija poput Britanske nacionalne stranke i Engleske odbrambene lige.

Proglašene su stranicama “opasnih pojedinaca i organizacija” i zbog toga su zabranjene i trajno uklonjene s ove društvene mreže.

Zabrana se ne odnosi samo na te grupe ili njihove čelne ljude. Facebook je zabranio i objave u kojima se podržavaju i promovišu pomenute organizacije ili osobe.

Bit će uklonjeni i profili osoba koje su koordinirale podršku za ove organizacije u vidu organiziranja grupa za podršku na Facebooku.

Ukupno je uklonjeno 12 računa organizacija te njihovih čelnih ljudi ili osnivača Facebook grupa.

Iz Facebooka su saopćili da na ovoj društvenoj mreži nema mjesta osobama ili organizacijama koje šire mržnju, napadaju ili pozivaju na izoliranje drugih na osnovu toga ko su.

"Pod svojom politikom, koja se bavi opasnim pojedincima i organizacijama, zabranili smo one koji šire mržnju i nasilje ili su uključeni u aktivnosti mržnje i nasilja", kazali su iz kompanije Facebook.

TAGOVI:Zadnje dodane

Preporučujemo

Kardinal Puljić: Prijete mi!

Vrhbosanski nadbiskup otvoreno - Vladajuće strukture ne rade za narod, nego za stranački interes l Ako se usprotiviš, onda ili počnu stizati pisma ili poruke, ili počne javno linčovanje