Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

GOVORNICA : KONSTITUISANJE VLASTI U BiH

18. 04. 2019 - 14:10
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski.ba

U Govornici, emisiji Radija OTVORENA MREŽA, koju uređuje i vodi novinar Darko Došlo, gošća je bila Ivana Marić, politička analitičarka.

Lideri SDA Bakir Izetbegović, SNSD-a Milorad Dodik i HDZ-a Dragan Čović, konačno su uspjeli napraviti iskorak u formiranju državne vlasti. Hrvati su dobili tri ministra i tri zamjenika, dok su Bošnjaci dobili tri ministra i četiri zamjenika u Savjetu/Vijeću ministara BiH, a Srbi tri ministra i predsjedavajućeg Savjeta/Vijeća ministara BiH. O tome smo u petak 12.04. aprila u Govornici razgovarali sa političkom analitičarkom Ivanom Marić, koja je apostrofirala da je ovo drugi najduži period formiranja izvršne vlasti u BiH, nakon izbora 2010.godine, kada je FBiH više od 16 mjeseci ostala sa Vladom u tehničkom mandatu.

 Zadnje dodane

Govornica: Rubina Čengić i Nermin Nikšić

Nikšić je govorio o (ne)radu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, o političkim odnosima, izvještajima Evropske komisije, događajima u SDP-u, te je konkretno odgovio na brojna pitanja građana pristigla putem telefona i Facebook stranice Radija OTVORENA MREŽA

Preporučujemo

Sarajevo mon amour

Pred brojnom publikom i fantastičnom atmosferom sinoć je zvanično otvoren 25. Sarajevo Film Festival