Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

GOVORNICA : KONSTITUISANJE VLASTI U BiH

18. 04. 2019 - 14:10
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski.ba

U Govornici, emisiji Radija OTVORENA MREŽA, koju uređuje i vodi novinar Darko Došlo, gošća je bila Ivana Marić, politička analitičarka.

Lideri SDA Bakir Izetbegović, SNSD-a Milorad Dodik i HDZ-a Dragan Čović, konačno su uspjeli napraviti iskorak u formiranju državne vlasti. Hrvati su dobili tri ministra i tri zamjenika, dok su Bošnjaci dobili tri ministra i četiri zamjenika u Savjetu/Vijeću ministara BiH, a Srbi tri ministra i predsjedavajućeg Savjeta/Vijeća ministara BiH. O tome smo u petak 12.04. aprila u Govornici razgovarali sa političkom analitičarkom Ivanom Marić, koja je apostrofirala da je ovo drugi najduži period formiranja izvršne vlasti u BiH, nakon izbora 2010.godine, kada je FBiH više od 16 mjeseci ostala sa Vladom u tehničkom mandatu.

 Zadnje dodane

Dekadencija, emisija za kulturnu dekontaminaciju

U "Dekadenciji", emisiji za kulturnu dekontaminaciju na Radiju OTVORENA MREŽA, urednica i novinarka Vanja Šunjić je razgovarala sa Gorčinom Dizdarom, predsjednikom Upravnog odbora Fondacije Mak Dizdar o kulturi, umjetnosti, festivalizaciji kulture i "Slovu Gorčina"

Boje života, emisija o transplantacijama

U “Bojama života”, emisiji Radija OTVORENA MREŽA, urednica i novinarka Rubina Čengić je razgovarala sa dr. ALmirom Čehajićem Batkom; osim toga, slušatelji su imali priliku poslušati inserte iz emisije “Udri muški”, koja je bila posvećena djeci koja se liječe u inostrnstvu u Programu OTVORENE MREŽE, te o akcentima sa "Okruglog stola o zdravlju bubrega i transplantacijama" koji je bio 9. maja

Govornica: Rubina Čengič i Enver Kazaz

Šta misli o Vladi kantona Sarajevo i hoće li ona pasti, zašto su važni unutarstranački izbori u SDP-u i Našoj stranci, zašto je tužan kada je u pitanju Fakultet na kom radi...

Preporučujemo