Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Veliko srce Edina Džeke

17. 04. 2019 - 06:56
|
|
by udrimuski.ba - avaz
|
foto: agencije

Edin Džeko kapiten nogometne reprezentacije BiH i prvotimac Rome, opet je pokazao koliko veliko srce ima. Po ko zna koji put nije zažmirio, nije se oglušio na apel.  

Dijamant, kako ga odmila zovu, poklonio je dječaku Maku Hasiću dres Rome s brojem devet i natpisom Mak.

Ovo je ono što se zna. A ono što se ne zna mnogo je veća priča, jer slavni nogometaš veoma često djeluje po onoj „tvoje je samo ono što daš“. Prema našim saznanjima, često je jedino što traži da javnost o ništa ne sazna o njegovim dobrim djelima.

Ovog je puta izašao u javnost vjerovatno da bi animirao ostale građane i imućne da se uključe u pomoć teško oboljelom sedmogodišnjaku iz Sarajeva.

Edin Džeko rođen je 17. marta 1986. godine u Sarajevu. S Amrom Silajdžić, koja također često učestvuje u ovakvim akcijama, ima dvoje djece.

TAGOVI:Zadnje dodane

Velež će se vratiti gdje i pripada

Marko Tomaš rođen je 1978. godine u Ljubljani. Osnovnu školu pohađao je u Mostaru i Kljajićevu, a gimnaziju u Somboru. Živio je i radio u Sarajevu, Splitu i Zagrebu, nakon čega se vratio u Mostar, rodni grad svoje majke. Objavio je brojne zbirke poezije, kao i knjigu „Ivica Osim: Utakmice života“. Učesnik je brojnih književnih festivala i događaja širom Evrope. Također, objavljuje i novinske tekstove

Preporučujemo