Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Vlada KS: 16. april Dan žalosti zbog stradalih uposlenica OŠ "Kovačići"

13. 04. 2019 - 14:16
|
|
by udrimuski.ba/N1
|
foto: Vlada KS

Na jutros održanoj vanrednoj sjednici Vlada KS donijela je odluku da će Dan žalosti u KS biti proglašen za utorak, 16. april. Odluka je donesena povodom jučerašnje stravične nesreće u kojoj su smrtno stradale četiri uposlenice OŠ "Kovačići".

Podsjetimo, četiri radnice OŠ "Kovačići" izgubile su život u stravičnoj saobraćajnoj nesreći kada je njihov automobil sletio u Miljacku na putu Sarajevo - Pale.

Povodom saobraćajne nesreće u kojoj su živote izgubile Mina Kadrić, Lejla Sadiković, Merima Balkić i Almina Ćorović zaposlenice i bivša zaposlenica OŠ"Kovačići", Vlada KS je donijela odluku da se utorak 16. april 2019. proglašava Danom žalosti na području Kantona Sarajevo.

"Vlada Kantona Sarajevo izražava duboku tugu zbog tragične pogibije uposlenica Osnovne škole "Kovačići", a njihovim porodicama saučešće u boli koju proživljavaju. Sazvana je hitna sjednica Vlade Kantona Sarajevo kada će biti razmatrana odluka o proglašenju dana žalosti", rečeno je sinoć iz Vlade KS.Zadnje dodane

Kanton Sarajevo će finansijski podržavati projekte u Opštini Srebrenica

Protokolom o saradnji koji je danas potpisao premijer Kantona Sarajevo Edin Forto sa zamjenikom načelnika Opštine Srebrenica Hamdijom Fejzićem, iskazana je spremnost Kantona Sarajevo da u okviru svojih mogućnosti pruža konkretnu finansijsku pomoć u implementaciji projekata u ovoj lokalnoj zajednici

Preporučujemo