Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Maestralna partija za veliki jubilej

13. 04. 2019 - 07:40
|
|
by udrimuski.ba/avaz.ba
|
foto: avaz.ba

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u gostima je savladala Finsku (26:30) u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. te tako napravila veliki korak ka plasmanu na finalni turnir, koji će se odigrati u Austriji, Noveškoj i Švedskoj.  

Najbolji igrač utakmice bio je naš tridesetosmogodišnji Nikola Prce, koji je postigao 10 golova, ali i upisao nekoliko majstorskih asistencija za gol. Iako je već veteran, na najbolji način je predvodio “Zmajeve”, a iz igre je izlazio tek nakratko da se odmori i odmah se vraćao da pomogne saigračima. Ipak, naša reprezentacije u Finskoj je nastupila bez četiri (po)najbolja igrača - Vranješa, Tarabochije, Vegara i Karačića.

Prce je u finskoj Vanti odigrao jubilarni, 100. nastup u dresu naše reprezentacije, koji je za beka poljskog Azotija bio maestralan.

- Čast je 100 puta nastupiti za svoju državu, sjajan je to osjećaj - istaknuo je Prce, koji je rođen 31. avgusta 1980. godine u Čapljini, gdje je i počeo igračku karijeru.

Igrao je u Hrvatskoj, Španiji, Sloveniji, Austriji, Kataru, Njemačkoj, Mađarskoj, Poljskoj, ali je uvijek rado, i kad je bio povrijeđen, dolazio na reprezentativna okupljanja.Zadnje dodane

Preporučujemo