Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Batko: Dragane, Bakire i Milorade, evo vam BORACA zdravi i živi

12. 04. 2019 - 12:08
|
|
by udrimuski.ba - Nermina Veljan
|
foto: udrimuski.ba

U jutrošnjoj emisiji Udri muški, dr Čehajić je ispričao jednu malu ljudsku priču, u kojoj su glavni akteri jedan Srbin, jedan Hrvat i jedan Bošnjak!

Batko: "U Programu transplantacija OTVORENE MREŽE, desilo se da su tri pacijenta iz Bosne i Hercegovine, u isto vrijeme dobili poziv za transplantaciju bubrega. Nijaz, Slaviša i Josip."

Jedan pacijent je bivši borac Armije Bosne i Hercegovine (ABIH) Nijaz Smajlović iz Sarajeva. Niko mu nije pomogao sem njegove porodice!

Drugi pacijent je bivši borac Republike Srpske (VRS), Slaviša Čakarević iz Doboja. Niko mu nije pomogao sem njegove porodice!

Treći pacijent je bivši policajac u rezervnom sastavu hrvatske policije (HVO), Josip Čurković iz Jajca! Niko mu nije pomogao sem njegove porodice!

Tri "neprijatelja" nalaze se u jednoj sobi klinike u Nici, leže i čekaju transplantaciju! Ove ljude je država gurnula na marginu društva!

Ova trojica bivših boraca su poručili da bi voljeli da se u Nici transplantiraju Dragan, Bakir i Milorad! Da dožive bol i nevolju, da im više nikada ne padne na pamet da zavađaju narod, i da se u Nici sve trojica dobro izljube!

Batko: "Ova priča je poruka za sve buduće generacije da se opamete i da vide da ih njihovi voždovi ne vode u dobro! Ne dozvolite da vas neko natjera i kaže "hajmo satrati one druge"!

Tri bivša borca - tri strane - ista bol - ista transplantacija - etnički voždovi digli ruke od njih! Na klinici u Nici, na vratima njihove sobe, pisalo je Bosna i Hercegovina!

Batko: "Ova tri bivša borca, zajedno su otputovali u Francusku, zajedno su transplantirani, zajedno se sretno kućama vratili, u jednom autu, kojeg je vozio Slaviša Čakarević! Danas su dobri prijatelji. Bosanci i Hercegovci nemojte dozvoliti da nas politika i političari zavađaju k'o zadnje levate!"Zadnje dodane

Preporučujemo

Potraga za nestalom Salihom Omerović i danas traje

Pripadnici FUCZ, njih 17, sa dva potražna psa i bespilotnim letjelicima (dronovima) i danas su nastavili potragu za 54-godišnjom Salihom Omerović čiji su nestanak Policijskoj stanici Srebrenica u ponedjeljak 15.4.2019. godine prijavili članovi porodice

Batko i Mirnaet Tutnjić: “Udružimo radijske signale da pomognemo ljudima“

Jutros je Djevičanska ostrva posjetio Mirnaet Tutnjić, glavni i odgovorni urednik portala Bosanci.ch i Radio studio B. Tutnjić je OTVORENOJ MREŽI uručio donaciju od 2 500 švicarskih Franaka, za liječenje Merjem Bašić. Kroz kampanju Jedan od hiljadu, Tutnjić je do sada ukupno sakupio 5 300 KM za djecu koja se liječe kroz programu OTVORENE MREŽE