Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Haradinaj smjenio ministra Todosijevića zbog negiranja albanskih žrtava

09. 04. 2019 - 14:32
|
|
by udrimuski.ba - N1
|
foto: agencije

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj donIo je odluku o razrješenju ministra administracije lokalne samouprave Ivana Todosijevića.

Nakon što je, u prilogu Glasa Amerike, ukazano na činjenicu da je zamjenica kosovskog ministra pravde Vesne Mikić razriješena dužnosti zbog svog stava o NATO bombardovanju, ali da zbog sličnih stavova nije bilo reakcija na izjavu ministra Todosijevića, Haradinaj je danas razriješio dužnosti i ovog ministra iz redova Srpske liste, prenosi KoSSev.

"Ne može se tolerisati takav govor mržnje u ministrovim izjavama. Besmisleno je da danas jedan od naših kolega pokazuje toliko neznanja, mržnje i vrijeđa žrtve Račka, kao i druge žrtve Miloševićevog režima, i prihvata i odobrava teror ovog režima. To nije opravdano. U vladi koju vodim, neće biti mjesta za bilo koga ko na bilo koji način vrijeđa druge na etničkoj, rasnoj, vjerskoj ili drugoj osnovi, niti one koji namjeravaju prihvatiti takve politike. Odluka stupa na snagu odmah", naveo je Haradinaj na svom Facebook profilu, a prenosi KoSSev.

Todosijević je na obilježavanju 20 godina od NATO bombardovanja u Zvečanu iznio svoj stav o tome.

"Povod za agresiju na našu zemlju bila je takozvana humanitarna katastrofa na prostoru Kosova i Metohije, izmišljeni Račak, a upravo su ti šiptarski teroristi koji su sve to izmislili, činili najveća zlodjela na Kosovu i Metohiji, za koja niko do dan danas nije odgovarao. Činili su zločine prije NATO agresije, ubijali dobre srpske domaćine na svom radnom mjestu. Svoj krvavi pir nastavili su i tokom agresije, a nakon toga i dolaskom takozvane mirovne misije na Kosovu i Metohiju", rekao je tada Todosijević.

KoSSev podsjeća da je početkom februara smijenjen ministar poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Nenad Rikalo.Preporučujemo