Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Haradinaj: Ja sam američki vojnik na terenu koji izvršava naredbe

08. 04. 2019 - 08:25
|
|
by udrimuski.ba / Srna
|
foto: agencije

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj rekao je da je "američki vojnik na terenu koji izvršava naredbe".

Haradinaj je naveo da samo "primjenjuje naređenje u odnosu na situaciju na terenu" i da vjeruje da se "jačanjem Kosova jačaju i američki interesi i uklanjaju ruski i drugi interesi".

"Naši stavovi su slični onome za šta se Amerika zalaže, a oni koji su na terenu su svjesni toga, a ja sam vojnik Amerike na terenu", rekao je Haradinaj, te dodao da se to, prije svega, odnosi na Rusiju i Srbiju.

Odnose Kosova i SAD ocijenio je kao dobre, dok je za taksu od 100 posto na srbijansku i bh. robu rekao da je uvedena "protiv interesa Srbije i Rusije na Balkanu".

Haradinaj je u petak otputovao u SAD, najavljujući da će imati sastanke sa američkim zvaničnicima, navodi "Gazeta blic".

Prištinski "Lajmi" prenio je ranije, pozivajući se na izvore iz Haradinajevog kabineta, da se neće sastati sa američkim zvaničnicima, već sa predstavnicima albanske katoličke zajednice.

Haradinaj je zbog uvođenja taksi od sto posto na proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine, od kraja prošle godine bio pod sankcijama SAD-a, tako što mu je onemogućeno da dobije vizu.

Zato nije mogao da prisustvuje tradicionalnom Molitvenom doručku u Vašingtonu, početkom godine, iako je bio pozvan.Zadnje dodane

Preporučujemo

Kardinal Puljić: Prijete mi!

Vrhbosanski nadbiskup otvoreno - Vladajuće strukture ne rade za narod, nego za stranački interes l Ako se usprotiviš, onda ili počnu stizati pisma ili poruke, ili počne javno linčovanje