Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

mTechno Radio Showcase - Sedmica 29 - Sezona 4

28. 03. 2019 - 15:48
|
|
by udrimuski.ba/Davor Pavelić
|
foto: Davor Pavelić

mTechno Radio Showcase sa Wordom i gostima uživo od 22:00h na talasima Radija OTVORENA MREŽA u cijeloj BiH, te gledati putem direktnog videostrima na stranici mTechno Records

Studijski brojevi telefona: +387 33 861-436/437


 

Kroz dosadašnje 3 sezone ekipa mTechno Radio Showcase ostvarila je dobre domaće i regionalne kontakte i dala svoju maximalnu podršku domaćoj i regionalnoj sceni te promovisala veliki broj domaćih i regionalnih umjetnika njihovih izdanja ali i promotora i evenata, a taj pozitivni trend se nastavio i u ovoj četvrtoj sezoni > (P.L.U.R) #peace #love #unity #RESPECT

SLIKA26402

Berina i Worda večeras će ugostiti 2 sjajna producenta a riječ je o svjetski poznatim Sarajlijom, Bilain-om te mladoj nadi mTechno Recordsa, Marku Batkovskom iz Drvara, koji je prošli mjesec debitirao na domaćem tiketu, a naredni mjesec stiže i njegovo drugo izdanje.

SLIKA3640

Berinin sagovornik u studiju je Adis Kukut aka Bilain.

Bilain je "Svjetski, a naš" producent DnB-a, koji producira i Dubstep i Neurofunk.
Još u početku karijere njegov jedinstveni zvuk je zaintrigirao neke od najvećih svjetskih izdavača iz Holandije i Londona za koje je izdavao digitalna izdanja, a nedugo zatim je stigla i njegova prva ploča.

U 2014 Bilain stiže astronomske visine sa njegovim "Colossus" Ep-om na Bad Taste Recordings koji mu je osigurao nastup na pretižnom BBC Radio 1.
Bilain je pokretač mnogobrojnih ideja i evenata u rodnom Sarajevu i Bosni i Hercegovini, a od nastupa se posebno ističu oni na MTV Music Depot, Exit Festivalu, Outlook i Led Festivalima, dok ističe kao svoj najveći u Belgiji.

Svoje vidike Bilain je proširio u suradnji sa filmskim kompanijama za koju radi muziku, a upravo njegov sound se prožima kroz dobro poznate filmove: Pacific Rim i Hunter Killer.

U večerašnjem intervju će osim detalja iz bogate karijere, govoriti i "on going" projektu "Balkanske muzičke konferencije" BAM-C a najsretnije nagraditi sa promotivnim upadima za neke od dešavanja u sklopu projekta, te će najaviti i svoje novo izdanje!

Više informacija o njegovom radu možete pronaći na oficijelnoj stranici Bilain

SLIKA4640

Wordin sagovornik je mladi producent i DJ iz Drvara koji će osim razgovora o još aktuelnom izdanju na mTechno "Without A Trace", najaviti i nadolazeći EP pod nazivom "The Descent" koji izlazi uskoro također na mTechno te našu publiku "provozati" promo setom!

SLIKA5640

PREPORUČUJEMO!
Iz rubrike preporučujemo izdvaja se techno poslastica koju je spremila ekipa Decibel-a. Event koji se čekao danima a u pitanju je gostovanje svjetski poznatih producenata SNTS i Insolate kojima domaću podršku čine Q'le i AlvinTech iz Sarajeva, a koji je na programu sutra navečer od 22h u maloj dvorani Doma Mladih, Skenderija.

Više detalja o eventu reći će nam PR Decibela, Benjamin koji će nam se javiti putem telefona.

Online informacije o eventu možete pronaći na Decibel: SNTS & Insolate - Sarajevo

SLIKA6640

24 oficijelno izdanje je preporuka od mTechno Records sadržana u kompilaciji sa 9 sjajnih traka a koje su imale veliku utjecaj na label pod nazivom "mTechno Selected Side Y".

Na X strani se nalaze malo melodičnije trake izvođača (tracks oreder): Worda, Alen Milivojević, RanchaTek, Criminish, Konstantinus, Lakac, Jack Doe, Veljko Jović, Elvis Xhema, The Minimal Project, Filthy Kid.
Izdanje je exluzivno na beatportu a oficijelno izlazi za Dan Žena 08/03/2019 a možete ga preuzeti na: mTechno Selected Side X 

Pratite #mTechno putem fejsbuk stranice: mTechno Records
Instagram: mTechno Records
Youtube: mTechno Records

 Zadnje dodane

Preporučujemo