Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Spektakularan koncert Gorana Bregovića sinoć u Skoplju

23. 03. 2019 - 13:00
|
|
by udrimuski.ba/avaz.ba
|
foto: avaz.ba

Sinoć je u Skoplju u VIP Areni održan veliki, ali i svečani koncert "Tri pisma iz Sarajeva" Gorana Bregovića. 

Koncert je otvoren trubačima koji su kroz salu i publiku uz ovacije došli do bine, gdje ih je dočekao Goran sa svojim orkestrom i Makedonskom filharmonijom. 

Na samom početku za slavljenika rođendanska, cijela dvorana je ustala i velikim aplauzom pozdravila i velikog Gorana i na taj način su Makedonci još jedanput pokazali koliko ga vole.

Koncert je trajao više od dva sata, a osim već spomenutih, na bini su se predstavili i solisti na violini, gosti iz Beograda, Tunisa i Jerusalema.

Video možete pogledati OVDJE.Zadnje dodane

ZORAN PREDIN ZA LUPIGU: „Falsificiranjem povijesti se vraćamo u 19. stoljeće“

Vrckasti slovenski pjevač, pjesnik i rocker itekako osjeća bilo domaće publike. S nacionalnim bardom Arsenom Dedićem, izgradio je umjetnički odnos koji nadograđuje i pjesmom "Zagreb i ja se volimo tajno" snimljenoj na tek završenom albumu "Zoran pjeva Arsena". Otac je petero djece, među kojima je i Andrej, pisac priča za djecu. Predin zbirkom "Glavom kroz zid", u nakladi zagrebačke Frakture, na svoj predinovski način zalazi u naše susjedstvo i smionim će zapletima, koji ne zaziru od očuđenja, do kosti ogoliti današnje društvo.

Preporučujemo

Potraga za nestalom Salihom Omerović i danas traje

Pripadnici FUCZ, njih 17, sa dva potražna psa i bespilotnim letjelicima (dronovima) i danas su nastavili potragu za 54-godišnjom Salihom Omerović čiji su nestanak Policijskoj stanici Srebrenica u ponedjeljak 15.4.2019. godine prijavili članovi porodice

Batko i Mirnaet Tutnjić: “Udružimo radijske signale da pomognemo ljudima“

Jutros je Djevičanska ostrva posjetio Mirnaet Tutnjić, glavni i odgovorni urednik portala Bosanci.ch i Radio studio B. Tutnjić je OTVORENOJ MREŽI uručio donaciju od 2 500 švicarskih Franaka, za liječenje Merjem Bašić. Kroz kampanju Jedan od hiljadu, Tutnjić je do sada ukupno sakupio 5 300 KM za djecu koja se liječe kroz programu OTVORENE MREŽE