Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Enver Suljagić: Prijavite neregularnu naplatu usluga taksija

22. 03. 2019 - 12:13
|
|
by AA/udrimuski.ba/ba.n1info.com
|
foto: ba.n1info.com

Enver Suljagić, predsjednik Udruženja Sarajevo taksi, pozvao je danas građane Sarajeva da prijave svaki pokušaj neregularne naplate usluga taksi prevoza u glavnom gradu Bosne i Hercegovine uz savjet da u tom slučaju ne napuštaju vozilo već da ispoštuju proceduru.

Kako je Suljagić kazao za N1, dosad nije zaprimljena nijedna regularna prijava.

'''Imamo jasan stav i zbog spekulacija i podmetanja Sarajevo taksiju, mi smo zamolili Kantonalnu i Federalnu inspekciju da izvrše uvid na Aerodromu u Sarajevu. U posljednja dva dana radom inspekcije, oni neće da izađu javnost, utvrđeno je da na aerodromu ima 150 'divljih' taksista i 200 kombija koji rade nelegalno, kradu vožnje, otimaju strankama torbe. Mi molimo i apelujemo građane koji osjete da im je naplaćeno više da ne napuštaju taksi vozilo nego da zovu inspekciju i policiju na lice mjesta'', rekao je Suljagić i dodao:

''Dosad nismo imali nijednu zaprimljenu regularnu prijavu. Prvi slučaj kojim se dokaže da je taksista naplatio više, taj taksista neće raditi više na štandu Aerodrom, a pokreće se inicijativa za oduzimanje dozvole za rad'', pojasnio je on.

Podsjećamo, nakon velikog broja žalbi građana i posjetilaca u Sarajevu na cijene koje naplaćuju taksisti na štandu sarajevskog aeredroma, Ministarstvo je od inspekcije tražilo da izvrši provjere i kontrolu, saopćio je Adnan Šteta, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo.

TAGOVI:Zadnje dodane

Od 1. jula niže cijene rominga

Regionalni sporazum koji je potpisan 4. aprila u Beogradu, na snagu stupa za 15 dana, 1. jula. To znači da će građani unutar šest država zapadnog Balkana imati znatno niže cijene rominga

Preporučujemo