Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Martina Mlinarević: Nemam odgovor za Željka Komšića

21. 03. 2019 - 14:04
|
|
by udrimuski.ba / N1
|
foto: N1

Martina Mlinarević, književnica, izjavila je da ima ambicije da se razvija u diplomatiji, te je potvrdila da je dobila ponudu Željka Komšića za mjesto ambasadorice Bosne i Hercegovine u Republici Češkoj.

“Odgovor još nemam, a opcija je ponuđena još prije božićnih blagdana. Bila sam izuzetno počastvovana. Odgovor, kako sam rekla, još nemam, a kad budem imala znat će svi. Ovo do sada je bila samo medijska patka na koju sam navikla, ali na reakcije nisam. Zapravo, samom ponudom sam očekivala da će biti burne reakcije, odakle dolazim i kakvo je razmišljanje, ali nisam očekivala ovakav način zadojenosti, mržnje i svega ostalog”, izjavila je za BHRT.

Ona je nakon što je informacija objavljena u medijima dobila mnogo brutalnih prijetnji.

“Ono što me ovaj put toliko šokiralo je razina te mržnje potaknuta nečim što nije ni portvđeno ni definiramo, ni odlučeno, što je tek tako pušteno u medije, količina je nevjerovatna”, kazala je Mlinarević.

S obzirom na to da ambasadorsko mjesto u Češkoj nije uvjetovano članstvom u stranci - Mlinarević je kazala:

“Rekla sam gospodinu Željku Komšiću na prvom razgovoru ‘je li vi znate šta sam ja napisala o vama svih ovih godina’. Tako da ja mislim da je to moja prednost što sam otvorena u svojim stavovima, i mislim da je moja sloboda možda bilo ono što je zanimljivo, a u njihove razloge neću ulaziti. Ono što im mogu poručiti je da ja nikad ne mogu imati nikakvu iskaznicu, stranačku, niti ću imati niti imam, niti ću biti bilo šta što bi neko poželio ili uvjetovao od mene”, navodi Mlinarević u intervjuu.Zadnje dodane

Ovogodišnji rod višnje u nekoliko voćnjaka skoro je prepolovljen

Imam otkupljivača koji će na kraju sezone branja utvrditi konačnu cijenu. Otkupna cijena višnje ne mijenja se, praktično, od 1985. godine. Uglavnom se otkupna cijena vrtjela oko marke po kilogramu. Problem predstavlja i nedostatak radne snage. Berača treba platiti od 40 do 50 KM - kaže Radić

Preporučujemo