Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Enver Suljagić: Prijavite neregularnu naplatu usluga taksija

21. 03. 2019 - 13:46
|
|
by udrimuski.ba / N1
|
foto: N1

Enver Suljagić, predsjednik Udruženja Sarajevo taksi, pozvao je danas građane Sarajeva da prijave svaki pokušaj neregularne naplate usluga taksi prevoza u glavnom gradu Bosne i Hercegovine uz savjet da u tom slučaju ne napuštaju vozilo već da ispoštuju proceduru.

Kako je Suljagić kazao da dosad nije zaprimljena nijedna regularna prijava.

'''Imamo jasan stav i zbog spekulacija i podmetanja Sarajevo taksiju, mi smo zamolili Kantonalnu i Federalnu inspekciju da izvrše uvid na Aerodromu u Sarajevu. U posljednja dva dana radom inspekcije, oni neće da izađu javnost, utvrđeno je da na aerodromu ima 150 'divljih' taksista i 200 kombija koji rade nelegalno, kradu vožnje, otimaju strankama torbe. Mi molimo i apelujemo građane koji osjete da im je naplaćeno više da ne napuštaju taksi vozilo nego da zovu inspekciju i policiju na lice mjesta'', rekao je Suljagić.

''Dosad nismo imali nijednu zaprimljenu regularnu prijavu. Prvi slučaj kojim se dokaže da je taksista naplatio više, taj taksista neće raditi više na štandu Aerodrom, a pokreće se inicijativa za oduzimanje dozvole za rad'', pojasnio je on.

Podsjećamo, nakon velikog broja žalbi građana i posjetilaca u Sarajevu na cijene koje naplaćuju taksisti na štandu sarajevskog aeredroma, Ministarstvo je od inspekcije tražilo da izvrši provjere i kontrolu, saopćio je danas Adnan Šteta, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo.Zadnje dodane

Od 1. jula niže cijene rominga

Regionalni sporazum koji je potpisan 4. aprila u Beogradu, na snagu stupa za 15 dana, 1. jula. To znači da će građani unutar šest država zapadnog Balkana imati znatno niže cijene rominga

Preporučujemo