Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Dragan Mektić jutros u Zagrebu operisao oko

21. 03. 2019 - 11:52
|
|
by udrimuski.ba / N1
|
foto: agencije

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić jutros je boravio u Zagrebu, a u glavni grad susjedne zemlje stigao je na operaciju oka. O aferi "Selefije" nije želio govoriti, ali je prokomentarisao nedavno objavljenu fotografiju na kojoj se nalazi zajedno s novinarom Žurnala i direktorom OSA-e Osmanom Mehmedagićem.

Mektić je za hrvatsku televiziju N1 rekao da je u Zagreb stigao na operaciju oka u jednu privatnu polikliniku. Za pitanja nije bio pretjerano raspoložen, rekao je kako ima "hiruršku intervenciju na oku".

"Ne bih sada o tome", odgovorio je na pitanja o svojim izjavama koje su uzburkale odnose dviju država posljednjih dana.

Na pitanje novinara o fotografiji koju je objavio RTRS, a na kojoj se nalaze on, šef Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine Osman Mehmedagić i novinar koji je plasirao priču, Mektić je odgovorio: "Ja se sa šefom OSA-e sastajem jednom ili dva puta sedmično"

Istakao je da nije čudno što je fotografija objavljena i što se na njoj nalazi i novinar koji je objavio priču o naoružavanju selefija u režiji hrvatskih obavještajaca. 

"Nije čudno, što će biti čudno. Ne znam što bi bilo čudno. Poznajem ga 20 godina. Kritikovao je i mene", rekao je Mektić na pitanje o novinaru.

Videosnimak odgovora ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića na pitanja hrvatske televizije N1 pogledajte ovdje.

TAGOVI:Zadnje dodane

Komšić osudio terorističke napade na Šri Lanki

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je telegram saučešća predsjedniku Šri Lanke Maithripalu Sirisenu, osudivši terorističke napade koji su se dogodili na više lokacija

Preporučujemo

Potraga za nestalom Salihom Omerović i danas traje

Pripadnici FUCZ, njih 17, sa dva potražna psa i bespilotnim letjelicima (dronovima) i danas su nastavili potragu za 54-godišnjom Salihom Omerović čiji su nestanak Policijskoj stanici Srebrenica u ponedjeljak 15.4.2019. godine prijavili članovi porodice

Batko i Mirnaet Tutnjić: “Udružimo radijske signale da pomognemo ljudima“

Jutros je Djevičanska ostrva posjetio Mirnaet Tutnjić, glavni i odgovorni urednik portala Bosanci.ch i Radio studio B. Tutnjić je OTVORENOJ MREŽI uručio donaciju od 2 500 švicarskih Franaka, za liječenje Merjem Bašić. Kroz kampanju Jedan od hiljadu, Tutnjić je do sada ukupno sakupio 5 300 KM za djecu koja se liječe kroz programu OTVORENE MREŽE