Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

BIHAMK: U planinskim predjelima zapadne Bosne snijeg i poledica

20. 03. 2019 - 07:55
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: ilustarcija

U planinskim predjelima zapadne i jugozapadne Bosne mjestimično ima raskvašenog snijega ili poledice, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez.

U ostalim područjima saobraća se po pretežno mokrom kolovozu. Magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz.

Apeluje se na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima. Posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno.

Zbog izvođenja radova u tunelu Vranduk na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom naizmjenično. Povremeno je pojačana frekvencija vozila na ovoj dionici, zbog čega može doći do dužih zadržavanja.

Jednom trakom saobraća se i na magistralnim putevima M-14.2 Bosanski Šamac-Domaljevac i M-16 Banja Luka–Crna Rijeka u mjestu Dabrac, zbog izvođenja sanacionih radova.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila iznad 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za tu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

TAGOVI:Zadnje dodane

Od 1. jula niže cijene rominga

Regionalni sporazum koji je potpisan 4. aprila u Beogradu, na snagu stupa za 15 dana, 1. jula. To znači da će građani unutar šest država zapadnog Balkana imati znatno niže cijene rominga

Preporučujemo