Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Merkel: Brexit je trenutno neizvjestan

19. 03. 2019 - 14:44
|
|
by udrimuski.ba/nezavisne.com
|
foto: nezavisne.com

Njemačka kancelarka Angela Merkel je izjavila da je Brexit u stanju neizvjesnosti, i da će Evropska unija pokušati "da reaguje" na svaki prijedlog koji premijerka Velike Britanije Tereza Mej bude iznijela na samitu ove nedjelje.

"Mi ćemo pažljivo pratiti reakciju britanske vlade na ono što je juče rečeno u Parlamentu, i onda se baviti situacijom" rekla je Merkel.

Dodala je da ona ne može da procijeni šta će biti u četvrtak, i da je suviše toga neizvjesno, preneo je AP.

Britanska vlada će izgleda tražiti od Evropske Unije produženje roka izlaska, zakazanog za 29. mart, nakon što je Predsjednik donjeg doma parlamenta odlučio da vlada ne može tražiti od poslanika da ponovo glasa o sporazumu koji su već dva puta odbili.

Kada se lideri EU sastanu u četvrtak u Briselu, Tereza Mej će iskoristiti samit da zatraži produžetak pregovora oko Brexita, predviđenog za 29. mart, na još dvije godine. Ishod ovih razgovora zavisiće od toga da li će britanski parlament odobriti premijerkin plan, kao i od uslova koje EU bude postavila.

Svako odlaganje zahtijeva saglasnost svih 27 članica EU.

TAGOVI:Zadnje dodane

U Notre Dameu prva misa poslije požara

U pariskoj katedrali Notre Dame danas je održana prva misa poslije požara 15. aprila, kada su u požaru tokom rekonstrukcije izgorjeli krov i dekorativna "strijela" na njemu

Preporučujemo