Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Prstom kupite mrvice s poda? Istraživanje otkrilo u kojoj se dobi pretvaramo u naše mame

19. 07. 2019 - 13:45
|
|
by udrimuski.ba/zadovoljna.hr
|
foto: Mama i kći u filmu Mamma Mia (Foto: outnow.ch)

Kad ste bili mlađi, živcirala vas je mama koja bi hodala po kući i prstima kupila mrvice s poda, a onda ste jedan dan shvatili da se i vi saginjete za tim istrim mrvicama?

Možete bježati, ali pobjeći ne možete – u nekom trenutku života svi se barem malo počnemo pretvarati u naše roditelje, a kada su u pitanju žene, iza te tvrdnje stoji i znanost.

Ta znanost kaže da se žene u prosjeku s 33 godine i službeno pretvore u svoje majke. Jedno istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da žene počinju usvajati ukuse i stavove svojih majki u prvih nekoliko godina nakon što dobiju prvo dijete, a više od polovice žena koje su sudjelovale u studiji priznalo je da su se prestale buniti protiv majki u ranim tridesetima i umjesto toga počele se ponašati poput njih.

Postoje i neki znakovi upozorenja da se pretvarate u svoju mamu – počinjete gledati isti TV program, sviđaju vam se isti hobiji i izgovarate iste izreke. Ako se prepoznajete u ovim znakovima, vjerojatno polako postajete žena koja vas je naviše živcirala u tinejdžerskim godinama, ali i žena koju volite najviše na svijetu, tako da nije to tako loše.

U gore spomenutom istraživanju sudjelovalo je 2000 žena, a autori su poručili da se svi u nekom trenutku svog života pretvorimo u naše roditelje i da je to nešto što trebamo slaviti.

Glavni okidač za "prelazak na drugu stranu" obično je roditeljstvo, a sudionici istraživanja otkrili su i da su se počeli osjećati kao svoji roditelji i u onom trenutku kada su počeli izgledati poput njih.

TAGOVI:Zadnje dodane

Preporučujemo

Novi dogovori SDA, SBB, DF-a o rušenju kantonalne vlasti

Predsjednici Stranke demokratske akcije, Stranke za bolju budućnost i Demokratske fronte Bakir Izetbegović, Fahrudin Radončić i Željko Komšić dogovorili su zajednički nastup na državnom i federalnom nivou vlasti, ali i u Kantonu Sarajevo. To, u prevodu znači da će SBB i DF izdati Šestorku i krenuti sa SDA u rušenje kantonalne Vlade

Ante Tomić: Da sam ja neko…

Da sam ja neko, učio bih djecu da se i u Mostaru, Travniku, Jajcu, Bobovcu igra šah, ali da se šahovnica, ipak, ne nalazi na bosanskoj zastavi!