Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Prstom kupite mrvice s poda? Istraživanje otkrilo u kojoj se dobi pretvaramo u naše mame

07. 04. 2019 - 10:12
|
|
by udrimuski.ba/zadovoljna.hr
|
foto: Mama i kći u filmu Mamma Mia (Foto: outnow.ch)

Kad ste bili mlađi, živcirala vas je mama koja bi hodala po kući i prstima kupila mrvice s poda, a onda ste jedan dan shvatili da se i vi saginjete za tim istrim mrvicama?

Možete bježati, ali pobjeći ne možete – u nekom trenutku života svi se barem malo počnemo pretvarati u naše roditelje, a kada su u pitanju žene, iza te tvrdnje stoji i znanost.

Ta znanost kaže da se žene u prosjeku s 33 godine i službeno pretvore u svoje majke. Jedno istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da žene počinju usvajati ukuse i stavove svojih majki u prvih nekoliko godina nakon što dobiju prvo dijete, a više od polovice žena koje su sudjelovale u studiji priznalo je da su se prestale buniti protiv majki u ranim tridesetima i umjesto toga počele se ponašati poput njih.

Postoje i neki znakovi upozorenja da se pretvarate u svoju mamu – počinjete gledati isti TV program, sviđaju vam se isti hobiji i izgovarate iste izreke. Ako se prepoznajete u ovim znakovima, vjerojatno polako postajete žena koja vas je naviše živcirala u tinejdžerskim godinama, ali i žena koju volite najviše na svijetu, tako da nije to tako loše.

U gore spomenutom istraživanju sudjelovalo je 2000 žena, a autori su poručili da se svi u nekom trenutku svog života pretvorimo u naše roditelje i da je to nešto što trebamo slaviti.

Glavni okidač za "prelazak na drugu stranu" obično je roditeljstvo, a sudionici istraživanja otkrili su i da su se počeli osjećati kao svoji roditelji i u onom trenutku kada su počeli izgledati poput njih.

TAGOVI:Zadnje dodane

Da li se psi smiju?

Pokazivanje zuba je samo jedan od načina na koji psi koriste "govor tijela" u komunikaciji sa okruženjem. Često je to znak upozorenja i agresije, ali da li se oni zaista tako i smiju?

Pištolj kojim se ubio Van Gogh na aukciji

Pištolj, za koji se vjeruje da se njime ubio jedan od najslavnijih umjetnika svih vremena Vincent van Gogh, bit će 19. juna ponuđen na aukciji u pariškoj aukcijskoj kući Auction Art

Preporučujemo

Potraga za nestalom Salihom Omerović i danas traje

Pripadnici FUCZ, njih 17, sa dva potražna psa i bespilotnim letjelicima (dronovima) i danas su nastavili potragu za 54-godišnjom Salihom Omerović čiji su nestanak Policijskoj stanici Srebrenica u ponedjeljak 15.4.2019. godine prijavili članovi porodice

Batko i Mirnaet Tutnjić: “Udružimo radijske signale da pomognemo ljudima“

Jutros je Djevičanska ostrva posjetio Mirnaet Tutnjić, glavni i odgovorni urednik portala Bosanci.ch i Radio studio B. Tutnjić je OTVORENOJ MREŽI uručio donaciju od 2 500 švicarskih Franaka, za liječenje Merjem Bašić. Kroz kampanju Jedan od hiljadu, Tutnjić je do sada ukupno sakupio 5 300 KM za djecu koja se liječe kroz programu OTVORENE MREŽE