Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Vučić: Spreman sam otvoriti temu RTS-a, pristajem na dijalog s građanima

18. 03. 2019 - 14:06
|
|
by udrimuski.ba / N1
|
foto: N1

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je spreman da se otvori temu RTS i da pristaje na dijalog sa građanima, ali da ne želi da razgovara sa pojedinim opozicionim političarima.

On je novinarima, poslije otvaranja međunarodne konferencije "20 godina nakon bombardovanja Jugoslavije - lekcije za evropsku bezbjednost u 21. veku", rekao da Srpska napredna stranka, čiji je predsjednik, nije dovela nijednog novinara, niti postavila ijednog urednika u javnom servisu, prenosi FoNet.

Vučić je izjavio i da je opozicija napravila katastrofalnu grešku neredima na protestima, za koje je rekao da su posljedica bijesa, frustracije, nemoći i nedostatka političkog programa.

Vučić je novinarima u hotelu Metropol rekao da je na vlast došao legitimno, da mu je volja naroda dala legitimitet.

"Na vlast se dolazi izborima, demokratskim putem, a ne time što ćete da unosite testere i upadate nekome u prostorije", rekao je on.

Prema njegovim rječima, na protestu je bilo 687 ljudi, što nije beznačajan broj i dodao da je to za poštovanje i da sa njima treba da se razgovara.

"Hvala im (opoziciji) na tome što vole da viču, da se služe nasiljem, vidim da narod to ne podržava", kazao je Vučić.

Vučić je rekao da ne bježi od opozicije, jer je njemu, kako je kazao, savjest čista, jer za razliku od njih nije ukrao ništa i nije fašista.

"Mi smaramo da je važno da se dijalog odigrava u parlamentu, za tu vrstu razgovora smo uvek spremni", kazao je Vučić.

On je dodao da nemiri na protestima u subotu, 16. marta nisu pitanje za strane službe, već za domaće.

 Zadnje dodane

Preporučujemo

Potraga za nestalom Salihom Omerović i danas traje

Pripadnici FUCZ, njih 17, sa dva potražna psa i bespilotnim letjelicima (dronovima) i danas su nastavili potragu za 54-godišnjom Salihom Omerović čiji su nestanak Policijskoj stanici Srebrenica u ponedjeljak 15.4.2019. godine prijavili članovi porodice

Batko i Mirnaet Tutnjić: “Udružimo radijske signale da pomognemo ljudima“

Jutros je Djevičanska ostrva posjetio Mirnaet Tutnjić, glavni i odgovorni urednik portala Bosanci.ch i Radio studio B. Tutnjić je OTVORENOJ MREŽI uručio donaciju od 2 500 švicarskih Franaka, za liječenje Merjem Bašić. Kroz kampanju Jedan od hiljadu, Tutnjić je do sada ukupno sakupio 5 300 KM za djecu koja se liječe kroz programu OTVORENE MREŽE