Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Francuski premijer Filip predlaže nove mjere za zaustavljanje "žutih prsluka"

18. 03. 2019 - 11:46
|
|
by udrimuski.ba/avaz.ba
|
foto: avaz.ba

Francuski premijer Eduar Filip (Edouard Philippe) rekao je da će u ponedjeljak predstaviti planove o tome kako zaustaviti nasilne demonstrante, objavio je njegov ured nakon novog nasilja koje je izbilo tokom protesta "žutih prsluka" ovog vikenda.  

Francuska vlada objavila je u nedjelju da je napravila pogreške u postupanju prema nasilnicima tokom protesta "žutih prsluka" u centru Pariza proteklog vikenda.

Eduar Filip rekao je u saopćenju da je bilo "disfunkcija" u sigurnosnom pristupu, prenose agencije.

Demonstranti su pljačkali prodavnice i restorane te palili vatre na Elizejskim poljima u subotu te se sukobili s policijom.

Predsjednik Emanuel Makron (Emmanuel Macron), koji je bio na skijanju, vratio se odmah u subotu u Pariz na krizni sastanak s ministrima na kojem je odlučeno da se hitno moraju donijeti mjere da se ta situacija ne bi ponovila.

- Izvlačeći pouke iz nedostataka koji su se dogodili, premijer će predstaviti predsjedniku potrebne mjere da bi se uskladio pristup sigurnosnih snaga, odnosno da bi one mogle čvrsto djelovati u bilo kojem trenutku - kaže se u saopćenju iz premijerova ureda.

Ovo je bio 18. vikend zaredom u kojem su protestirali "žuti prsluci".Zadnje dodane

Uhapšeno sedam osoba za napade u Šri Lanki

Najmanje sedam ljudi uhapšeno je u vezi s napadima u Šri Lanki, u kojima je, prema posljednjim podacima, poginulo 190 ljudi, rekao je ministar za ekonomske reforme Harša de Silva

Preporučujemo

Potraga za nestalom Salihom Omerović i danas traje

Pripadnici FUCZ, njih 17, sa dva potražna psa i bespilotnim letjelicima (dronovima) i danas su nastavili potragu za 54-godišnjom Salihom Omerović čiji su nestanak Policijskoj stanici Srebrenica u ponedjeljak 15.4.2019. godine prijavili članovi porodice

Batko i Mirnaet Tutnjić: “Udružimo radijske signale da pomognemo ljudima“

Jutros je Djevičanska ostrva posjetio Mirnaet Tutnjić, glavni i odgovorni urednik portala Bosanci.ch i Radio studio B. Tutnjić je OTVORENOJ MREŽI uručio donaciju od 2 500 švicarskih Franaka, za liječenje Merjem Bašić. Kroz kampanju Jedan od hiljadu, Tutnjić je do sada ukupno sakupio 5 300 KM za djecu koja se liječe kroz programu OTVORENE MREŽE