Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Očekuje se veliki protest tokom Vučićevog obraćanja medijima

17. 03. 2019 - 10:38
|
|
by udrimuski.ba / Face.ba
|
foto: agencije

U Beogradu su sinoć održani petnaesti po redu protesti "Jedan od pet miliona", a situacija je bila napeta do ponoći.

Grupa demonstranata je ušla u zgradu RTS-a i zahtjevala da gostuju u Dnevniku kako bi izvijestili građane Srbije zbog čega izlaze na ulice već 15. put.

Policija je nešto prije ponoći istjerala demonstrante iz zgrade RTS-a, nakon čega je lider Dvera Boško Obradović poručio okupljenima da se mirno raziđu, a zatim pozvao građane da danas tačno u podne dođu ispred zgrade Predsjedništva Republike Srbije i predsjedniku Aleksandru Vučiću kažu šta misle dok se on bude obraćao naciji na vanrednoj konferenciji za medije koja je sazvana tokom sinoćnih protesta.

Od okupljenih su se tokom cijele noći mogle su se čuti poruke protiv Aleksandra Vučića, ministra Nebojše Stefanovića, SNS-a, Ane Brnabić,a tražili su i smjenu direktora RTS-a Dragana Bujoševića.

 Zadnje dodane

Preporučujemo

Potraga za nestalom Salihom Omerović i danas traje

Pripadnici FUCZ, njih 17, sa dva potražna psa i bespilotnim letjelicima (dronovima) i danas su nastavili potragu za 54-godišnjom Salihom Omerović čiji su nestanak Policijskoj stanici Srebrenica u ponedjeljak 15.4.2019. godine prijavili članovi porodice

Batko i Mirnaet Tutnjić: “Udružimo radijske signale da pomognemo ljudima“

Jutros je Djevičanska ostrva posjetio Mirnaet Tutnjić, glavni i odgovorni urednik portala Bosanci.ch i Radio studio B. Tutnjić je OTVORENOJ MREŽI uručio donaciju od 2 500 švicarskih Franaka, za liječenje Merjem Bašić. Kroz kampanju Jedan od hiljadu, Tutnjić je do sada ukupno sakupio 5 300 KM za djecu koja se liječe kroz programu OTVORENE MREŽE