Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Policija ušla u zgradu RTS-a

16. 03. 2019 - 21:51
|
|
by udrimuski.ba / N1
|
foto: n1

Ispred zgrade Radio televizije Srbije gde je okupljen veliki broj gradjana pripadnici žandarmerije ušli su u dvorište RTS-a u Aberdarevoj ulici u punoj opremi.

Kako javlja reporter agencije Beta, žandarmerija je oborila ogradu i ušla u dvorište u Aberdarevoj ulici.  Tom prilikom nije bilo upotrebe sile prema gradjanima.

Prethodno su građani uzvikivali "Fašisti, fašisti" i "RTS je naš".  Ispred zgrade u Takovskoj ulici, takođe ima više hiljada gradjana, ali tu nema uniformisanih pripadnika policije.

Prije ulaska žandarmerije, srbijanski ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je večeras da će država vratiti red i mir i zaštiti ljude koji rade u Radio-televizije Srbije.

On je rekao da će država na ovo morati odgovoriti.

stefanovic

Srbijanski ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović - Foto N1

''Nervoza se prenela u jednu stvar za koju smo molili, u jedinu stvar za koju smo molili da se ne dogodi - nasilje. Nasilje se dogodilo u teškom obliku. Demolirali su ulaz u RTS, demolirali prizemlje, ušli unutra, pretili su novinarima, primenjivali nasilje na svakom mestu. Ovo je preuzelo oblik koji nije smelo preuzeti'', rekao je Stefanović u vanrednom obraćanju javnosti.

''Država će na ovo morati odgovorite i svako je na RTS-u bio nezakonito, svi će prkšajno i krivično odgovarati'', dodao je on.

Pozvao je građane da napuste zgradu televizije.

''Hoću da iskoristim priliku da pozovem građane i pogotovo oni što su ušli u zgradu RTS-a, da se mirno raziđu. Pozivamo sve da prekinu s kršenjem zakona'', poručio je on.

Podsjećamo, građani su nakon okupljanja na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, na još jednom protestu "Jedan od pet miliona", krenuli u protestnu šetnju. Oni su, kako su i najavili, blokirali ulaz u zgradu RTS, a jedan broj demonstranata, predvođen liderom Pokreta Dveri Boškom Obradovićem, ušao je u prostorije javnog servisa. Stigla je i policija.Zadnje dodane

Preporučujemo

Potraga za nestalom Salihom Omerović i danas traje

Pripadnici FUCZ, njih 17, sa dva potražna psa i bespilotnim letjelicima (dronovima) i danas su nastavili potragu za 54-godišnjom Salihom Omerović čiji su nestanak Policijskoj stanici Srebrenica u ponedjeljak 15.4.2019. godine prijavili članovi porodice

Batko i Mirnaet Tutnjić: “Udružimo radijske signale da pomognemo ljudima“

Jutros je Djevičanska ostrva posjetio Mirnaet Tutnjić, glavni i odgovorni urednik portala Bosanci.ch i Radio studio B. Tutnjić je OTVORENOJ MREŽI uručio donaciju od 2 500 švicarskih Franaka, za liječenje Merjem Bašić. Kroz kampanju Jedan od hiljadu, Tutnjić je do sada ukupno sakupio 5 300 KM za djecu koja se liječe kroz programu OTVORENE MREŽE