Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Inzko na sahrani Davida Dragičevića: Došao sam zbog duboke ljudske potrebe

15. 03. 2019 - 14:19
|
|
by udrimuski.ba / N1
|
foto: N1

Visoki predstavnik Valentin Inzko danas je u Wiener Neustadtu (Austrija) prisustvovao sahrani Davida Dragičevića. Posljednjem ispraćaju Davida Dragičevića prisustvovao je iz iskrene, ljudske potrebe da podijeli bol sa Davidovom porodicom i najbližim prijateljima.

Inzko je kazao da je tu zbog duboke ljudske potrebe.

"Došao sam zbog duboke ljudske potrebe, da izrazim solidarnost sa roditeljima i svima onima koji se bore za istinu. Istina je vrlo važna, i da bi mi poslije godinu dana da bi čuli šta se desilo", kratko je poručio Inzko.

VEZANA VIJEST - David Dragičević sahranjen u Austriji

"Roditeljima pokojnog Davida želim da izjavim duboko saučešće. Kao roditelj, čovjek i hrišćanin, nadam se da će Davidova duša konačno počivati u miru i rajskom naselju. Istina i pravda uvijek pronađu put, uvjeren sam da će tako biti i sada".

"Prema Jevanđelju po Jovanu i prema Hristovim riječima, ‘istina će vas osloboditi‘. U te riječi duboko vjerujem. Pokoj ti duši, Davide".
Posmrtni ostaci Davida Dragičevića, ubijenog mladića iz Banjaluke sahranjeni su danas u austrijskom gradu Wiener Neustadt, u blizini Beča, gdje živi njegova majka Suzana Radanović.

Sahrani su pored porodice i prijatelja, prisustvovali Banjalučani, članovi grupe "Pravda za Davida". Sahrani je prisustvovao i Muriz Memić, otac Dženana Memića.

Pri spuštanju sanduka u grobnicu okupljeni su uzviknuli "Pravda za Davida, pravda za svu našu djecu, pravda za Dženana, roditelji nikada neće ostati sami".

TAGOVI:Zadnje dodane

Kuhar Oprah Winfrey dolazi u Mostar na food startup

Art Smith, američki kuhar koji je radio za Boba Grahama, Jeba Busha i do 2007. bio lični kuhar Oprah Winfrey, dolazi u Mostar gdje će učestvovati na prehrambenom startupu, kojeg u aprilu organizira mostarski SPARK

Preporučujemo