Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Svjedok užasa u Novom Zelandu: Samo da ostane bez metaka

15. 03. 2019 - 08:34
|
|
by udrimuski.ba / N1
|
foto: Reuters

Svjedok koji nije želio da bude imenovan kazao je za CNN kako je razbio prozor u džamiji u Christchurchu u kojem se desio masakr kako bi pobjegao. Rekao je kako je bio u toaletu kada je nekoliko osoba počelo pucati.

"Krenuo sam da otvorim vrata toaleta kada su oni pučeli pucati. Zapitao sam se šta se događa, a oni su samo nastavili da pucaju", kazao je.

"Razbio sam prozor a pucnjava je nastavila", dodao je.

VEZANE VIJESTI U džamijama ubijeno 40 ljudi, masakr u Novom Zelandu je teroristički napad

Drugi svjedok je rekao za CNN da se molio da napadač ostane bez metaka.

"Pomislio sam kako mora ostati bez metaka, tako da sam ja u principu samo čekao i molio Boga: 'O Božemo molim te da napadač ostane bez metaka'", ispričao je drugi svjedok. Kazao je kako mu je jedan od napadača rekao da bude miran kada je pogodio nekoga drugog "pravo u grudi".

Premijerka Novog Zelanda Jacinda Ardern potvrdila je da je ubijeno 40 ljudi u novozelandskom gradu Christchurch, dok je najmanje 20 osoba povrijeđeno u napadima na džamije u tome gradu. Vlada je opisala ovaj događaj kao teroristički napad.Zadnje dodane

Mej odlazi, haos sa Brexitom se nastavlja

Britanska premijerka Tereza Mej najavljuje da će se 7. juna povući sa funkcije predsjednice stranke Torijevaca. Time su joj odbrojani dani i na funkciji premijerke. Haos sa Brexitom se nastavlja

Preporučujemo