Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Oprez: Kolovozi mokri, poledice u višim predjelima, učestali odroni

14. 03. 2019 - 07:47
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: ilustracija

Na širem području Bugojna, Makljena, Livna, Kupresa, Tomislavgrada, Glamoča, Bosanskog Grahova, kao i na području graničnih prijelaza Zupci i Klobuk pada slabiji snijeg, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez.

U tim područjima savjetuje se maksimalno oprezn vožnja, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Apeluje se na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

U ostalim predjelima Bosne i Hercegovine kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, dok je mjestimična poledica moguća na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima. Učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz.

Na magistralnim putevima M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac) i M-17 Nemila-Zenica (kroz tunel Vranduk), vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Na graničnim prijelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta GP Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.Zadnje dodane

Preporučujemo

Sarajevo mon amour

Pred brojnom publikom i fantastičnom atmosferom sinoć je zvanično otvoren 25. Sarajevo Film Festival