Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Nakon informacije da će biti ambasadorica u Češkoj Martina Mlinarević dobija brutalne prijetnje

13. 03. 2019 - 09:21
|
|
by udrimuski.ba/klix.ba
|
foto: ilustracija

Nakon što je Klix.ba objavio informaciju da će buduća ambasadorica BiH u Republici Češkoj biti Martina Mlinarević ova književnica i novinarka dobija brojne prijetnje i uvrede.

Brutalne uvrede i prijetnje Mlinarević je počela dobijati odmah po objavi informacije da će uskoro biti imenovana za ambasadoricu BiH u Republici Češkoj.

1f

Foto: Klix.ba Foto: Klix.ba

Kontaktirali smo je da provjerimo informacije o prijetnjama, što nam je potvrdila, kazavši da je zgrožena zbog brutalnosti i činjenice da se u prijetnjama spominje i njeno dijete. 

Najveći broj prijetećih i uvredljivih poruka dobija na društvenim mrežama. Mlinarević je dobila i brojne uvrede na račun njene bolesti.

2f

Foto: Klix.ba Foto: Klix.ba

Ova novinarka poznata je po oštrom peru i kritikama na račun nacionalnih podjela i nacionalističke politike u BiH.

3f

Foto: Klix.ba Foto: Klix.ba

Podsjetimo, kako saznaje Klix.ba prijedlog za imenovanje Mlinarević za ambasadoricu u Pragu, a koja inače dolazi iz reda Ostalih, uputio je član Predsjedništva BiH Željko Komšić.Zadnje dodane

Žarko Papić: Od popisa 2013. godine u BiH je manje 208.000 ljudi

Doktor Žarko Papić je sa svojim timom iz Inicijative za bolju i humaniju inkluziju (IBHI) upravo završio obimno istraživanje. Radi se o projektu koji je uz pomoć Evropske komisije i UNICEF-a uradio IBHI, a odgovara na pitanje kako marginalizirane grupe socijalno uključiti u društvo

Preporučujemo