Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Schwarz-Shilling posjetio Džaferovića: Promjene granica bi bile opasne po Evropu

12. 03. 2019 - 17:34
|
|
by udrimuski.ba / AA
|
foto: AA

Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH, primio je danas Christiana Schwarz-Schillinga, bivšeg visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu.

Iz Predsjedništva Bosne i Hercegovine navode da su tokom sastanka razmijenjena mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i procesima koji se odvijaju nakon prošlogodišnjih opštih izbora.

Razgovarano je i o evropskom i NATO putu Bosne i Hercegovine i reformama koje je potrebno preduzimati da bi se u našoj zemlji u potpunosti implementirali standardi Evropske unije.

Posebna tema bili su odnosi u regiji, pri čemu je Schwarz-Schilling ponovio ranije izneseni stav da bi bilo kakvo prekrajanje granica u rješavanju odnosa Srbije i Kosova predstavljalo ogroman rizik, ne samo za našu regiju, nego i za cijelu Evropu. Istaknuo je da se prilikom rješavanja bilo kakvih sporova ne smije dovesti u pitanje princip nepromjenjivosti granica.

Džaferović je naglasio kako očekuje da se odnosi Beograda i Prištine rješavaju dijalogom te podcrtao da se rješavanje tih odnosa ne može povezivati s Bosnom i Hercegovinom na bilo koji način.

Član Predsjedništva zahvalio se Schwarz-Schillingu za prijateljski odnos prema Bosni i Hercegovini, od proglašenja njene nezavisnosti pa sve do posljednjeg perioda, kada se ponovo angažovao i radi u interesu Bosne i Hercegovine.Zadnje dodane

Preporučujemo

Diskretna odgovornost Sebastiana Kurza

Glavna tema komentara u njemačkom tisku je skandalozna snimka u kojoj glavnu ulogu ima austrijski vicekancelar. Ona je dovela do raspada vladajuće koalicije u Beču