Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Preminuo Dubravko Vorih, bas gitarista Prljavog kazališta

12. 03. 2019 - 11:45
|
|
by udrimuski.ba / N1
|
foto: PIXSELL

Nakon kratke i teške bolesti u Zagrebu je preminuo dugogodišnji bas gitarista jednog od najpopularnijih muzičkih sastava u Hrvatskoj, Dubravko Vorih.

Hrvatski muzičari s velikom tugom su dočekali vijest o odlasku jednog od najcjenjenijih domaćih umjetnika. Dubravko Vorih deset godina je svirao s Prljavim kazalištem.

Zadnji veliki nastup, prema izričitoj želji, imao je na slavljeničkoj večeri pred oko 25 hiljada ljudi na stadionu NK Zagreb u Kranjčevićevoj, premda je već tada bio bolestan.

Prije toga s Prljavim kazalištem odradio je veliku australsku turneju. 59-godišnji muzičar preminuo je u bolnici nakon kratke i teške bolesti, piše tportal.

TAGOVI:Zadnje dodane

ZORAN PREDIN ZA LUPIGU: „Falsificiranjem povijesti se vraćamo u 19. stoljeće“

Vrckasti slovenski pjevač, pjesnik i rocker itekako osjeća bilo domaće publike. S nacionalnim bardom Arsenom Dedićem, izgradio je umjetnički odnos koji nadograđuje i pjesmom "Zagreb i ja se volimo tajno" snimljenoj na tek završenom albumu "Zoran pjeva Arsena". Otac je petero djece, među kojima je i Andrej, pisac priča za djecu. Predin zbirkom "Glavom kroz zid", u nakladi zagrebačke Frakture, na svoj predinovski način zalazi u naše susjedstvo i smionim će zapletima, koji ne zaziru od očuđenja, do kosti ogoliti današnje društvo.

Preporučujemo