Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Novi većinski vlasnik donio sreću bordo klubu na Pecari

12. 03. 2019 - 07:53
|
|
by udrimuski.ba - avaz
|
foto: ilustracija

Novi šef Fudbalskog kluba Sarajevo Ngujen Hoai Nam (Nguyen) donio je sreću bordo timu na širokobriješkoj Pecari, u možda i presudnom meču za titulu prvaka Bosne i Hercegovine. 

Sarajevo je pobijedilo sa 3:0, na radost bordo navijača, ali i novog većinskog vlasnika upravljačkih prava, koji je prisustvovao duelu u Širokom Brijegu.

Vijetnamac se na društvenim mrežama pohvalio uvjerljivom pobjedom (3:0) na Pecari te fotografijama sa stadiona u Širokom Brijegu, odnosno tribina i iz svlačionice, u kojoj je proslavio trijumf s ekipom, te sa mostarskog Starog mosta.

Moglo bi se na osnovu toga zaključiti da Nam namjerava biti duboko involviran u sva dešavanja u klubu te da će vijetnamski biznismen, što je navijačima najbitnije, biti spreman na ulaganja u ekipu i značajniji iskorak u Evropi.

Vijetnamski biznismen studirao je u Americi. Nakon što je diplomirao na Univerzitetu Južna Kalifornija, vratio se u domovinu i počeo uspješnu poslovnu karijeru. Bio je finansijski direktor u više kompanija, a osnivač je Vijetnamske fudbalske akademije (PVF), čiji će resursi pomoći i razvoju bordo kluba.Zadnje dodane

Preporučujemo