Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Sretan Vam Dan Žena drage dame

08. 03. 2019 - 07:23
|
|
by udrimuski.ba - Nermina V.
|
foto: udrimuski.ba

Drage dame, žene, majke, djevojke, djevojčice sretan vam 8. mart!

Sretan vam svaki dan u godini, a ovaj posebno. Ponosno nosite svoju neprocjenjivu i jedinstvenu ulogu u društvu i uživajte u svakom trenutku svoje posebnosti.

Drage dame, majke i djevojke, drugarice i gospođe, svih uzrasta, svih zanimacija, svih profesija i svih drugih društvenih i životnih statusa, umjesto proslavljanja ovog praznika, koje se najčešće svodi na puko i simbolično obilježavanje, uz cvijeće i poklone, ženama bi trebalo posvetiti preostalih 364 dana u godini, a ovaj 8.mart, ostaviti kao dan kada ćemo više poštovati muškarce, uz želje za bolje sutra, bolje preksutra, narednu sedmicu, idući mjesec, bolju iduću godinu i svaku nakon nje. Kolektivna svijest, opterećena tradicionalizmom i stereotipnim shvatanjem, stavlja ženu u položaj majke, supruge i nužno domaćice. Ukoliko se žena usprotivi takvoj precepciji njenog bića, tada dolazi do mnogo većih problema. To su neke elementarne stvari, ali se negiranje osnovnih prava žena, nastavlja u svim segmentima života, zbog čega im je kao takvima potrebna pomoć i zaštita, ali ne samo deklarativna nego iskrena i suštinska!

Kažu da žena drži tri ugla od kuće, a muškarac samo jedan. Iskreno se nadamo da će tako žene uzeti brigu i o tri ugla ove zemlje, jer... Fali nam ženska ruka!

Team Udri muški, OTVORENA MREŽA, Radio OTVORENA MREŽA, www.udrimuski.ba i zadovoljna.ba!Zadnje dodane

Preporučujemo

Potraga za nestalom Salihom Omerović i danas traje

Pripadnici FUCZ, njih 17, sa dva potražna psa i bespilotnim letjelicima (dronovima) i danas su nastavili potragu za 54-godišnjom Salihom Omerović čiji su nestanak Policijskoj stanici Srebrenica u ponedjeljak 15.4.2019. godine prijavili članovi porodice

Batko i Mirnaet Tutnjić: “Udružimo radijske signale da pomognemo ljudima“

Jutros je Djevičanska ostrva posjetio Mirnaet Tutnjić, glavni i odgovorni urednik portala Bosanci.ch i Radio studio B. Tutnjić je OTVORENOJ MREŽI uručio donaciju od 2 500 švicarskih Franaka, za liječenje Merjem Bašić. Kroz kampanju Jedan od hiljadu, Tutnjić je do sada ukupno sakupio 5 300 KM za djecu koja se liječe kroz programu OTVORENE MREŽE