Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Batko: "Bosanci i Hercegovci, imamo vjeru u vas. Poziv za život Merjeme Bašić - 17030 i 17050!"

07. 03. 2019 - 08:43
|
|
by udrimuski.ba - Nermina V.
|
foto: udrimuski.ba

Batko: "Za život i liječenje malene Merjem Bašić koja je u Programu OTVORENE MREŽE, potrebno je još 25.000 KM. Bosanci i Hercegovci, imamo vjeru u vas. Poziv za život Merjeme Bašić - 17030 i 17050!"

Podsjećamo, prije mjesec dana, urednik i voditelj emisije Udri muški, dr Almir Čehajić Batko se po ko zna koji put obratio naciji: "Svako onaj ko je u prilici, molim vas da uradimo najljepšu stvar na svijetu, da spasimo i vratimo dijete majci. Molim naše utemeljene, molim sve Bosance i Hercegovce da pomognu. Još jednom molim velike Srbe, velike Hrvate, velike Bošnjake da pomognu malim Srbima, malim Hrvatima, malim Bošnjacima. A kada Merjema ozdravi i vrati nam se, hoću da bude voditeljica. Da zauzme moje mjesto.“

Merjema Bašić je devetogodišnja djevojčica koja od rođenja ima cistu u žučnim kanalima. Doktori u BiH  vode je pod dijagnozom: "pancreatitis acuta i cystis choledochi."

Merjema se gotovo svaki dan bori sa jakim bolovima zbog kojih je često hospitalizovana, ne može da spava, a mogućnosti za konzumiranje hrane su gotovo u potpunosti ograničene na samo par jednostavnih hranjivih sastojaka i  na konzumaciju napitka survimed koji joj zamjenjuje hranu.

Roditelji ove predivne djevojčice u očajnoj su želji da joj pomognu i krenuli su u samostalnu borbu jer doktori u BiH nemaju rješenje.

Obratili su se OTVORENOJ MREŽI koja je preduzele sve potrebne radnje i uputila hitne procedure u svoje bolničke centre u Francuskoj, Njemačkoj i Turskoj, tražeći najbolje moguće rješenje za merjemu.

Po sadašnjim nalazima i prognozoma ljekara, za liječenje Merjeme Bašić je potrebno preko 50.000  Eura, kako bi se pokrili svi potrebni i bolnički i vanbolnički troškovi.

Merjemi Bašić možete pomoći vašom donacijom u BiH:

1. Uplatom na transakcijski račun OTVORENE MREŽE Sberbank bh. d.d. Sarajevo, broj računa: 1401010022091880, ili

2. Pozivom na jedinstvene humanitarne telefone OTVORENE MREŽE 17050 i 17030 kojim donirate 2 KM

Merjemi Bašić možete pomoći i vašom donacijom iz inostranstva:

1. Uplatom na devizni račun OTVORENE MREŽE u Sberbank bh. d.d. Sarajevo, broj: 5030120-220918, iban: ba39 1401010022091880, swift: sabrba22, ili

2. Uplatom na Paypal račun OTVORENE MREŽE putem maila:  [email protected]

Prilikom svih uplata potrebno je u rubrici svrha da upišete „donacija za  liječenje MERJEME BAŠIĆ“.

Vezana vijest - Batko: "Pozivam Bosance i Hercegovce da uradimo najljepšu stvar na svijetu! Spasimo dijete majci!"