Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Visoki zvaničnik State Departmenta krajem nedjelje u Srbiji i na Kosovu

05. 03. 2019 - 09:35
|
|
by udrimuski.ba/VOA
|
foto: AP

Podsekretar za politička pitanja SAD David Hale posjetiće se Srbiju i Kosovo krajem ove nedjelje, u sklopu turneje na kojoj će takođe boraviti u Londonu i Kijevu.

Hale, treći po rangu zvaničnik State Departmenta, stiže u Beograd 8. marta i sasstaće se sa najvišim srpskim zvaničnicima, kako bi razgovarali o bilateralnim odnosima, ali i da bi se založio za povratak dijalogu, kako bi se normalizovali odnosi sa Kosovom.

Hale bi takođe trebalo da se sastane sa liderima građanskog društva u Srbiji, kako bi razmotrili pitanja od regionalnog i globalnog značaja, uključujući ruski i kineski uticaj na Zapadnom Balkanu.

Dan kasnije, Hale bi u Prištini trebalo da se sastane sa kosovskim liderima i naglasi istorijsku priliku da se postigne sveobuhvatni sporazum o normalizaciji sa Srbijom i traže načini da se rješenje pronađe.

TAGOVI:Zadnje dodane

Odzvonilo paštetama i sendvičima na Jadranu: Kazne i do 700 eura

Općina Budva planira uvesti red u svakodnevno funkcioniranje grada. Tako, po ugledu na Hrvatsku, planira uvesti kazne za šetnju bez majice u iznosu od 500 eura, a za šetnju u kupaćem kostimu 600 eura, dok je za jelo i piće na javnoj površini previđena kazna od 700 eura...

Preporučujemo