Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Sretan ti rođendan „Udri muški“!

02. 03. 2020 - 08:27
|
|
by udrimuski.ba - Nermina Veljan
|
foto: udrimuski.ba

Prije tačno 13 godina dr. Almir Čehajić Batko je u program rekao: „Dobro jutro Bosno i Hercegovino, dobro jutro Bosanci i Hercegovci! Nalazimo se na Djevičanskim ostrvima, a naše telefonske linije su vam otvorene. Javite se pod svojim „šiframa“, jer nas vaša imena ne interesuju.“

To je bio čin neslaganja sa političkom situacijom, koja se tada, a i sada odvija na prostorima BiH. Tako je nastala ideja o emisiji "Udri muški"!

Kažu da se bilo koja "bitka" prvo mora dobiti kod svoje kuće. Upamti, dok god si živ, da te samo istina može voditi kroz svijet, i očuvati tvoju savjest nepovrijeđenu i nije dovoljno da ste dobri, niti da govorite da ste dobri. Morate to i pokazati!

Tačno prije trinaest godina, autor emisije „Udri muški“ dr. Almir Čehajić – Batko je „napravio“ virtualnu državu „Djevičanska ostrva“, studio nazvao "UVALNIM UREDOM", a sebe proglasio njenim predsjednikom. Na taj način, pokazuje da se ne slaže sa "politikom etnonacionalnih vođa i stranaka koje decenijama našu državu pretvaraju u društvo laži i prevara", svakodnevno upozoravajući da je ovo postalo "Društvo obrnutih vrijednosti" u kome su normalni građani gurnuti na marginu i ismijani, i gdje aktuelna vlast ruši dostojanstvo običnog čovjeka. Od tada emisija "Udri muški" i njen autor dr. Čehajić, postaju "najveća opozicija" vladajućoj etnonacionalnoj političkoj strukturi u BiH.

Batko je postao sinonim za čovjeka, koji na sebi svojstven i jako duhovit način, prikazuje najrazličitije socijalne, ekonomske, kulturološke i druge probleme u BiH, regionu i svijetu, ali i čovjek, koji medijski prostor koristi na način da pruži podršku i pomoć u liječenju najugroženijih građana BiH, od kojih su odustale (ne)odgovorne državne i društvene strukture.

Posebnu i prepoznatljivu dimenziju emisiji ''Udri muški', daje humanost i otvorenost prema ljudima, njhovim problemima i svakodnevnici u kojoj živimo. Ekipa ''UDRI MUŠKI'' na čelu sa autorom dr.Almirom Čehajićem Batkom, od 2009. godine, pokreće brojne humanitarne akcije, a mnogi životi su spašeni, upravo zahvaljujući reakciji „malog, običnog čovjeka“, slušatelja i gledatelja emisije ‘’Udri muški’’, što rezultira osnivanjem  OTVORENE MREŽE, koja prvobitno ima za cilj spašavanje urgentnih slučajeva, teško bolesnih građana BiH, a danas je, u tom smislu, razvila organizovani sistem i program djelatnosti i humanitarnih aktivnosti.

Poštovani slušatelji, gledatelji i dragi prijatelji, uvijek ste bili uz nas i uvijek ste bili dio nas. Hvala vam na povjerenju koje nam ukazujete i hvala vam što ste svih ovih 13 godina bili kreatori emisije „Udri muški“. Vi ste onaj „vjetar u leđa“, koji nas podržava u našim „pohodima“ i vi ste oni koji su prepoznali naše pozitivne vibracije i našu humanu misiju. Zajedno smo spasili na stotine ljudskih života, od kojih su odavno odustale (ne)odgovorne državne institucije. To je naš zajednički VELIKI USPJEH. I zbog toga, hvala vam što postojite! Emisija „Udri muški“ je danas postala kultna emisija, koju slušaju i gledaju sve generacije od 7 do 77 godina, a za to ste zaslužni upravo VI!

Nastavljamo sa istom misijom i sa istim ciljem, da se naš glas još dalje i još jače čuje. Uvijek uz vas i za vas, vaša ekipa Udri muški!
 Preporučujemo