Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Prvi put u Sarajevu svečano obilježavanje Dana nezavisnosti BiH

01. 03. 2019 - 09:36
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: AA

Prvi mart, Dan nezavisnosti Bosne Hercegovine, će po prvi put u Sarajevu svečano biti obilježen na otvorenom, raznolikim dnevnim zabavnim programom namijenjenim najmlađim sugrađanima, djeci Sarajeva, ali i svima ostalim raspoloženim za zabavu i druženje u večernjim satima, uz koncert grupe Regina.

Na Trgu oslobođenja Alija Izetbegović 1. marta od 13:00 do 15:00 sati, u svečanom dekoru i u prazničnoj atmosferi, svojim nastupima predškolski i školski horovi, mladi plesači i pjevači, folklorni ansambli, uz recitale i video prezentacije, zabavljat će sve koji dođu uveličati ovu prvomartovsku svečanu atmosferu.

Uz nastupe na pozornici, na Trgu će biti upriličeni i drugi zanimljivi i zabavni sadržaji.

Sa kositimiranim glumcima posjetitelji će moći napraviti zajedničke fotografije u posebno dizajniranim selfie kornerima, a naše popularne olimpijske maskote Vučko i Groodvy dodatno će uveseljavati posjetitelje.

Mališanima će biti zanimljiva druženja sa vatrogascima i policajcima na punktovima gdje će za njih biti postavljena ova namjenska vozila.

Uz osvježenje, dijelit će se i zastavice, baloni i slatkiši.

Na istom lokalitetu publika će u večernjim satima uživati u muzičkim nastupima benda Gonzo, od 19:00 do 20:00 sati, te grupe Regina u terminu od 20:00 do 21:30 sati.

Organizatori i domaćini, Vlada Kantona Sarajevo i Bosanski kulturni centar, pozivaju sve sugrađane, pogotovo mališane i njihove roditelje, da dođu i budu dio ovog druženja i praznične zabave, saopćeno je iz Press službe Kantona Sarajevo.Zadnje dodane

Preporučujemo