Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Bivši predsjednici SPUS-a podržavaju Komšića: I UNSA treba stati u odbranu suvereniteta BiH

22. 02. 2019 - 20:20
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: ilustracija

Alumniji predsjednika Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu (SPUS) izrazili su snažnu podršku inicijativi i pozivu člana Predsjedništva Željka Komšića upućenu akademskoj zajednici u državi BiH da stane u odbranu suvereniteta države BiH.

 

"Poseban poziv upućujemo Univerzitetu u Sarajevu, kao najstarijoj i najboljoj visokoškolskoj ustanovi u našoj domovini, ali i svim drugim javnim univerzitetima, da daju svoj maksimalan angažman i doprinos u odbrani naše države, njenog suvereniteta, teritorijalnog integriteta, njenog Ustava, zakona i institucija. 

 

Akademska zajednica i intelektualci nemaju pravo na šutnju, pasivnost i mirno posmatranje sve grubljih i drskijih nasrtaja i uplitanja u unutrašnja pitanja države Bosne i Hercegovine od onih politika koje su nad njom i njenim građanima izvršile genocid, agresiju i udruženi zločinački poduhvat. 

 

Smatramo da svi trebaju da znaju, a posebno pripadnici akademske zajednice, da šutnja na ove drske napade nije zlato, ona je u ovom slučaju izdaja", navodi su se u saopćenju koji potpisuju Merim Serdarević, Haris Zahiragić, Ahmed Nurković i Adnan Bajrića

TAGOVI:Zadnje dodane

Žarko Papić: Od popisa 2013. godine u BiH je manje 208.000 ljudi

Doktor Žarko Papić je sa svojim timom iz Inicijative za bolju i humaniju inkluziju (IBHI) upravo završio obimno istraživanje. Radi se o projektu koji je uz pomoć Evropske komisije i UNICEF-a uradio IBHI, a odgovara na pitanje kako marginalizirane grupe socijalno uključiti u društvo

Preporučujemo