Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Pahor poručio EU: Niste stali na stranu prava

22. 02. 2019 - 13:32
|
|
by udrimuski.ba - avaz
|
foto: ilustracija

EU se nije stavila na stranu Slovenije, kazao je slovenski predsjednik Borut Pahor jučer u Briselu, rezimirajući rezultate svoje dvodnevne posjete sjedištu Evropske komisije.

- EU je u slučaju slovensko-hrvatskog spora oko arbitraže o graničnom sporu propustila idealnu priliku da naglasi načelo vladavine prava - kaže Borut Pahor.

Pahor se u Briselu sastao s predsjednikom Komisije Žan-Klodom Junkerom (Jean-Claude Juncker) i predsjednikom Vijeća EU Donaldom Tuskom, prenose agencije.

Junker nakon susreta nije želio komentirati slovensko-hrvatski spor i ulogu Komisije, rekavši da nema ništa novo, ali je potvrdio da je na inicijativu Pahora bilo riječi i o arbitražnom sporu.

Pahor je na konferenciji za novinare u Briselu rekao da mu je Junker u razgovoru kazao da je Komisija u vezi sa slovenskom tužbom protiv Hrvatske zbog neprimjerene arbitražne presude imala mogućnost, ali ne i dužnost da se pridruži slovenskoj tužbi.

Govoreći na svojoj završnoj konferenciji za novinare nakon dvodnevne posjete Briselu, Pahor je kazao da Komisija još ima mogućnost da se o slovensko-hrvatskom sporu oko arbitraže izjasni dok traje postupak pred sudom EU u Luksemburgu.

TAGOVI:Zadnje dodane

Odzvonilo paštetama i sendvičima na Jadranu: Kazne i do 700 eura

Općina Budva planira uvesti red u svakodnevno funkcioniranje grada. Tako, po ugledu na Hrvatsku, planira uvesti kazne za šetnju bez majice u iznosu od 500 eura, a za šetnju u kupaćem kostimu 600 eura, dok je za jelo i piće na javnoj površini previđena kazna od 700 eura...

Preporučujemo