Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Saobraćaj na putu Banjaluka-Crna Rijeka i dalje obustavljen zbog odrona

22. 02. 2019 - 07:51
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: ilustracija

Zbog radova na sanaciji odrona, na magistralnom putu M-16 Banjaluka–Crna Rijeka u mjestu Dabrac, saobraćaj je i dalje obustavljen i preusmjeren na alternativni put preko Čađavice.

Vozači se upozoravaju na učestale odrone zemlje ili kamenja i na ostalim putevima u BiH, posebno na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja.

Na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi-Dvor.Zadnje dodane

Žarko Papić: Od popisa 2013. godine u BiH je manje 208.000 ljudi

Doktor Žarko Papić je sa svojim timom iz Inicijative za bolju i humaniju inkluziju (IBHI) upravo završio obimno istraživanje. Radi se o projektu koji je uz pomoć Evropske komisije i UNICEF-a uradio IBHI, a odgovara na pitanje kako marginalizirane grupe socijalno uključiti u društvo

Preporučujemo