Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

''Ako se Kemal Dizdarević vrati, svi ćemo dati otkaz''

21. 02. 2019 - 17:19
|
|
by udrimuski.ba / N1
|
foto: ilustracija

Stručni kolegij Klinike za neurohirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu upozorio je danas da će slučaju povratka prof.dr. Kemala Dizdarevića na ovu Kliniku, ''svi podnijeti Zahtjeve za otkaz Ugovora o radu''.

 

Kako je sapćeno iz KCUS-a, Općinski Sud u Sarajevu donio je Zaključak o provođenju mjere osiguranja, kojima se nalaže Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu da se prof.dr.Kemalu Dizdareviću odmah omogući rad na osnovu Ugovora o radu na neodređeno vrijeme iz 2016.godine.

 

''Tim povodom u Kabinet Generalne direktorice KCUS stiglo je Upozorenje Stručnog Kolegija Klinike za neurohirurgiju, u kojem upozoravaju Menadžment da će u slučaju povratka prof.dr. Kemala Dizdarevića na Kliniku za neurohirurgiju KCUS svi ljekari specijalisti neurohirurzi podnijeti Zahtjev za otkaz Ugovora o radu.

Stručni kolegij Klinike za neurohirurgiju u navedenom Dopisu navodi da bi povratak prof.dr.Kemala Dizdarevića na ovu Kliniku ozbiljno ugrozio rad, što bi za posljedicu imalo narušavanje kvalitete pružanja zdravstvenih usluga pacijentima.U prilogu Vam dostavljamo originalni Dopis Stručnog kolegija Klinike za neurohirurgiju KCUS'', saopćeno je iz KCUS-a.

 

Podsjećamo, Dizdarević je potvrdio da se uskoro vraća na posao u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu nakon što je Općinski sud u Sarajevu donio takvo rješenje.

 

 

On je poručio da se vraća na stari posao ''da im vrati ime Klinika’’.aZadnje dodane

Žarko Papić: Od popisa 2013. godine u BiH je manje 208.000 ljudi

Doktor Žarko Papić je sa svojim timom iz Inicijative za bolju i humaniju inkluziju (IBHI) upravo završio obimno istraživanje. Radi se o projektu koji je uz pomoć Evropske komisije i UNICEF-a uradio IBHI, a odgovara na pitanje kako marginalizirane grupe socijalno uključiti u društvo

Preporučujemo