Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Žena preobrazila 110-godišnje mrtvo stablo u besplatnu malu knjižnicu za susjedstvo

21. 02. 2019 - 13:22
|
|
by udrimuski.ba / atma.hr
|
foto: ilustracija

Iako živimo u povezanom svijetu, te imamo pristup tolikom znanju samo pomoću klika na gumb, još uvijek postoji nešto čarobno i bitno u knjigama.

Sposobnost da se uroni u književnu fikciju i čita polako i duboko, za razliku od iskušenja da samo ovlaš pregledavamo, obiluje nagradama i pomaže u poticanju značajnih vještina poput kritičkog mišljenja i empatije, dvije stvari koje očito nedostaju u našem društvu.

kniznicatekst

Neprofitna organizacija Little Free Library pomaže osigurati da naša urođena ljubav prema knjigama ostane živa. Te male knjižnice pojavljuju se posvuda, a do sada je u 88 zemalja osigurano više od 75.000 knjižnica, piše The open mind.

Najzanimljiviju, koju smo do sada vidjeli, napravila je obitelj u Coeur d’Alene u  Idahu. Sharalee Armitage Howard, knjižničarka, umjetnica i nekadašnja knjigovežnica, odlučila je da će veliko deblo 110-godišnjeg stabla, umjesto da bude iskopano i uništeno, biti savršeno mjesto za Malu besplatnu knjižnicu (“Little Free Library”).

1

Panj je isklesan iznutra, natkriven krovom, a  instalirana je ugodna unutarnja i vanjska rasvjeta koja daje bajkoviti izgled – i to je jedna od najljepših knjižnica koje smo ikada vidjeli! Pogledajte ispod kako kako to izgleda!

2

3

4

5

6

7

8

9

ATMA – Pripremila: Suzana DulčićZadnje dodane

Preporučujemo

Potraga za nestalom Salihom Omerović i danas traje

Pripadnici FUCZ, njih 17, sa dva potražna psa i bespilotnim letjelicima (dronovima) i danas su nastavili potragu za 54-godišnjom Salihom Omerović čiji su nestanak Policijskoj stanici Srebrenica u ponedjeljak 15.4.2019. godine prijavili članovi porodice

Batko i Mirnaet Tutnjić: “Udružimo radijske signale da pomognemo ljudima“

Jutros je Djevičanska ostrva posjetio Mirnaet Tutnjić, glavni i odgovorni urednik portala Bosanci.ch i Radio studio B. Tutnjić je OTVORENOJ MREŽI uručio donaciju od 2 500 švicarskih Franaka, za liječenje Merjem Bašić. Kroz kampanju Jedan od hiljadu, Tutnjić je do sada ukupno sakupio 5 300 KM za djecu koja se liječe kroz programu OTVORENE MREŽE