Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Šta Sveti Kur'an govori o Svetoj Bibliji

20. 02. 2019 - 12:49
|
|
by Bojan Topić / udrimuski.ba
|
foto: Bojan Topić

Šta Sveti Kur'an govori o Svetoj Bibliji - Govornik: dipl.teol. pastor Bojan Topić

Dobrodošao Narode Knjige na časove druženja uz razmišljanja na temu sličnosti ali i razlika u pogledima biblijskog Kršćanstva i Islama.

U cilju nam je provesti kvalitetno vrijeme u predstavljanju izvorno kršćanskih koncepata da bi smo ih komparirali sa islamskima i to: relacija između Kurana i Biblije, božanski moralni sistem u obje knjige, Bog u Bibliji i Kur′anu i posljednja tema u vezi zdravstvenih principa, upotrebe alkohola i sl. Na kraju svake teme će biti vrijeme za diskusiju i razgovor uz čaj.

Radujemo se Vašem odazivu! Budimo prijatelji i upoznajmo se bolje.

Predavanje će se održati na adresi Tepebašina 7, Sarajevo, Marijin Dvor.

Period predavanja je od  22. do 25. februara 2019. godine sa početkom u 19:00 sati

Dobrodošli!

kuranibiblijaPRTSCR

 Zadnje dodane

Milovan Đilas o Savi Kovačeviću

Na mom putu za Gornje Polje, na kamenom planinskom prevoju, sučelili smo se sa grupom naoružanih ljudi, koju tek posle tri-četiri sekunde prepoznamo kao partizane. Napred je išao pokrupan brkajlija, s kapom od lisičine, u čizmama artiljerca i isprepasan kaišima. – Je si li ti Đilas? – upitao me, a kad mu potvrdih, on se obradovano nasmeja. – Ja sam Sava Kovačević! – oberučke me zagrli i poljubi u oba obraza – kao i ja njega

Izložba 'Leonardo da Vinči. Čovjek je model svijeta' u Veneciji

Jedan od događaja, kojima se širom Italije obilježava 500 godina od smrti Leonarda da Vinčija, jeste i izložba "Leonardo da Vinči. Čovjek je model svijeta" u Galeriji Akademije lijepih umjetnosti u Veneciji, koja čuva njegovo remek djelo "Vetruvijev čovjek"

Preporučujemo